Ionuț Geană îl provocă pe jurnalistul Gelu Florea la o discuție publică. Evenimentul se anunță dezbatarea anului, la Câmpia Turzii

0
Gean

Ionuț Geană, posibil candidat la Primăria Câmpia Turzii, acuzat de publicația Turdanews că și-a lansat prematur o campanie mediatică prin care intenționa să-și lanseze candidatura pentru funcția de primar la Câmpia Turzii, l-a provocat la o dezbatere publică pe jurnalistul local Gelu Florea, de la TurdaNews. Acesta, la rândul său, e acuzat de publicația Cluj Manifest că este un jurnalist compromis profesional din cauza contractelor pe care le-a semnat cu instituțiile publice din zonă.

Disputa dintre cei doi, devenită publică, intră într-o nouă etapă, în care Ionuț Geană transmite o scrisoare publică prin care îl invită pe Gelu Florea la o discuție civică moderată independent, prin tragere la sorți. Gelu Florea a acceptat provocarea într-un material publicat pe Facebook.

”În atenția domnului Gelu Arghir Florea:

Ioan Geană, în calitate de cetăţean vizat de acuzaţii calomnioase, vă invită să participaţi la un dialog menit să aducă lămuriri în privinţa oricăror aspecte ale vieţii sale publice, private sau profesionale. 

De asemenea, în spiritul reciprocităţii şi al echilibrului, sunteţi invitat să răspundeţi întrebărilor care vă vor fi adresate cu această ocazie, fiind important ca cetățenii să cunoască cine este persoana care face acuzațiile.

Nu vorbim despre o dezbatere electorală, nu suntem în perioada campaniei electorale, ci vă dăm oportunitatea să vă susțineți afirmațiile, să dovediți că sunteți o persoană asumată.

Pentru ca discuția să fie una civilizată, principală, întâlnirea va fi moderată. Sunteţi invitat să participaţi la alcătuirea unei liste cu moderatori, propunând câteva nume. Ioan Geană îşi rezervă dreptul de a completa lista, iar dialogul se va desfăşura, astfel, după tragerea la sorţi a uneia dintre variante. 

Sunteţi provocat, aşadar, la o discuţie publică, mediatizată, la care pot participa persoane care şi-au făcut cunoscută intenţia de candidatură pentru 2024, primari în exerciţiu, cetăţeni interesaţi, jurnalişti. În acest scop, propunerea este ca dialogul să fie promovat, oferind astfel ocazia unei participări largi. Discuţia va constitui un punct de plecare pentru transparentizarea relaţiei dintre media, pe de o parte, şi mediul politic, dar şi societatea civilă, pe de altă parte. 

Dacă veți accepta invitația, se va stabili de comun acord locația din mun. Câmpia Turzii și data când va avea loc evenimentul. Precizăm, încă o dată, că Ioan Geană va suporta toate cheltuielile ocazionate de organizare și va pune la dispoziție toate logistica necesară.”, se arată în scrisoarea publicată de Cluj Manifest, în după masa zilei de 21 septembrie.

Jurnalistul Gelu Florea e pus între ciocan și nicovală

Dacă acuzațiile aduse jurnalistului local Gelu Florea sunt adevărate, iar Geană va face publică lista contractelor pe care publicația lui Gelu Florea le are cu politicienii din zonă, întâlnirea celor doi se va solda cu pierderi colaterale de imagine căci finanțatorii politici, atunci când plătesc, cumpără nu doar scriitura jurnalistului dar mai ales crediblitatea acestuia.

Dacă acuzațiile aduse jurnalistului local au cea mai mica urmă de adevăr, prezența acestuia la dezbatere poate avea un rezultat negativ, inclusiv pentru liderii politici despre care se presupune că sunt finanțatori ai publicației TurdaNews.

O lașitate profitabilă poate fi mai bună decât o victorie costisitoare

E de așteptat ca o astfel de situație să fie evitată iar Gelu Florea să nu participle, în final, la această dezbatere, mai ales dacă informațiile ce-l privesc și care au fost publicate de Cluj Manifest sunt reale. Dacă acuzațiile ce-l privesc pe Gelu Florea, acelea că e finanțat din fonduri publice cu sume mari de bani sunt adevărate, atunci,  fie că dezbaterea e pierdută sau e câștigată de jurnalist, pierderile colaterale se vor răsfrânge asupra oamenilor politici, în special Dorin Lojigan și Cristian Matei.

E de presupus că dacă Gelu Florea e compromis profesional, acesta va evita cu orice preț dezbaterea pentru a evita să fie implicate numele politicienilor.

La urma urmei, o lașitate, se uită mai repede și este mai eficientă, într-un astfel de context,  decât o înfrângere sau o victorie de imagine, care în orice variantă aduce pierderi de imagine colaterale pentru politicienii ce finanțează direct sau indirect publicația lui Gelu Florea.

Deși provocatoare și savuroasă, o astfel de dezbatere publică are puține șanse să aibă loc cu adevărat.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.