Acuzații de corupție la adresa primarului Turzii. Există o mafie a primarului Cristian Matei?

0
Administrația  matei Refuză Să Plătească Stimulentele Financiare Pentru Medicii Din Spitalul Municipal

Activiștii Maria și Marian Saioc care au încercat să poarte o discuție cu primarul Turzii, Cristian Matei au fost forțați de Poliția Locală să părăsească biroul primarului.

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare, cei doi acuză ”Mafia primarului Turzii” și nominalizează firma Nelo Construct drept o firmă prin intermediul căruia familia primarului ar face afaceri ilegale.

Împotriva primarului Turzii, Cristian Matei nu există nici un dosar penal în care acesta să fie inculpat și nici vreo condamnare penală. Potrivit legii, primarul Turzii beneficiază de prezumția de nevinovăție și nu are nicio condamnare penală, astfel că primarul nu are vreo vinovăție dovedită.

Sub administrația primarului Cristian Matei, Nelo Construct a devenit principalul subcontractor din oraș cu lucrări de milioane de lei. Curtea de Conturi atrăgea atenția că Domeniul Public Turda a încredințat lucrări cu încălcarea prevederilor legale privitoare la achizițiile publice. Starea de fapt menționată în Raportul Curții de Conturi a fost îngropată iar peste subiect s-a așternut tăcerea.

Maria și Marian Saioc au menționat tranzacțiile imobiliare ale familiei Matei. Potrivit unor surse oficiale, peste 80% din tranzacțiile imobiliare ale familiei primarului Turzii au survenit după ce acesta a fost ales primar al orașului. Familia primarului Turzii are tranzacții imobiliare inclusiv cu familia proprietarului Nelo Construct dar și cu o serie de investitori imobiliari care au beneficiat de aprobări administrative prin care importante suprafețe de teren au fost incluse în intravilanul orașului.

Nu doar activiștii Maria și Marian Saioc îl acuză pe primar de săvârșirea unor fapte ilegale. Doru Anca, fost consilier local PRM a formulat o plângere la DNA împotriva primarului Turzii pe care îl acuză de neglijență și abuz în serviciu. Anca îi reproșează primarului că în calitatea sa de ordonator principal de credite a refuzat să ducă la îndeplinire o hotărâre a Consiliului Local Turda care a aprobat o convenție de eșalonare cu STP Alba Iulia. Ca urmare a unei conduitei culpabile a primarului Turzii, mai multe sentințe definitive câștigate de STP Alba Iulia nu au fost plătite la timp. Primarul, care este ordonatorul principal de credite nu a înscris datoriile din sentințe în bugetul local iar datoriile nu ar fi fost raportate către instituțiile financiare de control. Ca urmare a conduitei neglijente a ordonatorului principal de credite, municipiul Turda a înregistrat datorii de circa 24 de milioane de lei

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.