Se vorbește, nu se face. Declarațiile primarului Turzii privitoare la școlarizarea unor clase speciale pentru industria farmaceutică sunt inexacte

0
Administrația  matei Refuză Să Plătească Stimulentele Financiare Pentru Medicii Din Spitalul Municipal

Confruntat cu o criză de imagine serioasă din cauza eșecului în gestionarea proiectelor europene din oraș, primarul Turzii, Cristian Matei schimbă discursurile de imagine și încearcă să se asocieze cu imaginea unor companii de succes precum STADA, compania farmaceutică ce construiește o fabrică la Turda.

Într-un interviu promovat în 29 august pe rețelele de socializare primarul vorbește despre constituirea unor clase de biologi și tehnicieni în industria farmaceutică.

Informația este inexactă și la această oră este doar o fanfaronadă a primarului Turzii căci nici unua din unitățile de învățământ liceal din Turda nu are astfel de clase în anul școlar 2023-2024. Primarul ar trebui să știe asta căci tocmai recent a promovat în Consiliul Local Turda hotărârea privitoare la rețeaua școlară din Municipiul Turda pentru anul școlar 2023-2024.

Faptul că nu există niciun învățământ tehnic sau liceal pentru industria farmaceutică la Turda esate confirmat de documentele Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Singurele clase cu acest profil sunt la Colegiul Tehnic ”Ana Aslan” din Cluj.

Este un adevăr în ceea ce primarul spune, dar ca de obicei Cristian Matei e dus de val și înflorește povestea. La finalul anului trecut, Colegiul Emil Negruțiu și-a manifestat disponibilitatea a organiza clase cu specialități în industria farmaceutică, dar cei de la STADA trebuiau să comunice ce tip de absolvenți doresc, profesional sau liceal. Compania farmaceutică nu a mai venit cu precizări iar proiectul școlarizării a rămas nefinalizat. Aici intervin înfloriturile primarului Turzii care vorbește de organizarea claselor de industrie farmaceutică.

Este posibil ca cei de la STADA să fi renunțat la proiect căci primele clase ar fi absolvit peste 4 ani iar deja Colegiul Tehnic ”Ana Aslan” din Cluj va scoate câteva clase de absolvenți în următorii trei ani. Având în vedere condițiile relativ bune de mobilitate a muncii, între Turda și și Cluj, e posibil ca cei de la compania farmaceutică să opteze pentru alte variante.

Nu este exclus ca pe termen lung, compania farmaceutică să fie interesată ca în Turda să fie școlarizați elevi cu pregătire tehnică (cel puțin minimă) în industrua farmaceutică.

Document, situația specializărilor în învățământul liceal în județul Cluj, sintetizată în luna august 2023.

rezultate-4-08-2020-public

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.