Activiștii civici brutalizați în Primăria Turda. Imagini șocante cu  intervenția Poliției Locale

0
Activi Tii Civici Brutaliza I N Prim Ria Turda Imagini Ocante Cu Interven Ia Poli Iei Locale

Activiștii Marian și Maria Saioc au fost brutalizați de funcționari și polițiști locali în Primăria Turda, potrivit unui videoclip postat pe rețelele de socializare. Incidentul ar fi avut loc în 4 septembrie când cei doi activișiti civici urmau să se întâlnească cu primarul Turzii, Cristian Matei.

Agresivitatea administrației publice locale de la Turda și sistemul dictatorial impus de Cristian Matei nu este o noutate. Într-o ședință a Consiliului Local Turda, primarul i-a transmis unui consilier local să plece acasă iar printr-un regulament de ordine interioară nelegal s-a instituit interdicția de a intra în Primăria Turda cu telefoane mobile și orice mijloace de stocare a informațiilor, precum stick-urile usb. În ultima ședință a Consiliului Local, primarul Turzii a refuzat să informeze un consilier local cu privire la datoriile municipiului către STP SA.

Într-un videoclip în care Marian și Maria Saioc arată modul în care edilii fug de o discuție pe tema administrării orașelor lor, sunt surprinse imagini șoc, în care polițiștii locali și o funcționară din Primăria Turda o bruschează pe Maria Saioc. Mai mult, polișiștii încearcă să-i confiște activistei telefonul mobil, în baza unui regulament despre care Politică și Putere a relatat că este ilegal.

Cei doi activiști civici au fost evacuați din biroul primarului de către poliția locală. ”Au mobilizat inclusiv agenții de circulație de la Poliția Locală”, au explicat surse din Primăria Turda care au precizat că un polițist local i-a sărit în spate lui Marian Saioc invocând că viața primarului Turzii este în pericol.

Cei doi activiști au sunat la 112 după ce au fost bruscați de funcționara din Primăria Turda și după ce polițiștii locali au refuzat să se identifice.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.