Directorul Executiv al Primăriei Turda a demisionat din funcție, susțin surse din Primăria Turda

0
Ginel Calugar Foto

Ginel Gălugăr, directorul executiv al Primăriei Turda și șeful Direcției Strategie și Dezvoltare Locală a demisionat din funcție, susțin surse din Primăria Turda. Potrivit acelorași surse din Primăria Turda, Ginel Călugăr a transmis că nu revine asupra demisiei deși i -a cerut acest lucru.

 Informație nu e confirmată oficial iar directorul executiv a refuzat să clarifice dacă a demisionat și a invocat faptul că demisia e act cu caracter personal. ”Cu ce drept mă sunați dvs să mă întrebați despre demisia mea?” , a perorat directorul executiv al Primăriei Turda, vizibil supărat pe faptul că e chestionat de presă cu privire la demisia sa dintr-o funcție publică. Biroul de presă al Primăriei Turda nu a putut fi contactat pentru a confirma demisia directorului executiv.

Ginel Călugăr este un important funcționar public local, care a girat profesional cam toate ideile primarului Turzii, Cristian Matei. Plecarea s-a dintr-o poziție cheie din Primăria Turda, dacă e reală, e o lovitură puternică pentru administrația locală. Demisia directorului executiv este a doua demisie importantă din echipa primarului Turzii, după demisia din Consiliul Local a Ioanei Orbeanu, fostă președintă a Comisiei juridice a Consiliului Local Turda.

Este neclar dacă Călugăr a demisionat din cauză că s-a certat cu primarul Turzii, cunoscut pentru tonul dur cu care discută cu subordonații sau pentru că directorul executiv nu mai vrea să gireze ambițiile administrative ale primarului în funcție. Recent municipalitatea a lansat două proiecte ”grele” pentru oraș, printre care contractarea a două credite, unul de 8 milioane de lei din Trezoreria Statului iar altul de 48 de milioane de lei, un împrumut comercial care urmează să fie luat de la bănci. Este posibil ca Ginel Călugăr să nu dorească să gireze profesional angajarea unor astfel de împrumuturi.

Totuși, tonul supărat, chiar nervos al directorului executiv, când a fost întrebat despre demisie sugerează faptul că gestul e un act motivat de un conflict personal cu primarul în funcție.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.