Vizită oficială  a unei delegații din Turcia la Primăria Turda

0
Vizită Oficială  a Unei Delegații Din Turcia La Primăria Turda

Municipalitatea de la Turda găzduiește vizita unei delegații din Turcia, condusă de Ekrem Yavaş, primarului orașului Sindirgi din provincia Balikesir.

Din delegația turcă au mai făcut parte Salih Durak – Vicepreședinte, Manager al Afacerilor Culturale și Sociale și Himmet Taslioglu – Manager al Dezvoltării Strategice.

”Această vizită specială a reprezentat o oportunitate unică de a întări legăturile noastre culturale, economice și sociale și de a promova schimbul de experiență și idei între comunitățile noastre. Pe parcursul întâlnirii am avut discuții constructive prin intermediul cărora am împărtășit perspective și soluții inovatoare pentru problemele și provocările cu care se confruntă orașele noastre. Am avut privilegiul să discutăm despre dezvoltarea durabilă, protecția mediului, promovarea turismului și colaborarea în diverse domenii care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții pentru toți cetățenii noștri. Vom găzdui delegația turcă timp de patru zile pentru a cunoaște mai bine Turda și sperăm ca prin această vizită să întărim legăturile noastre în viitor și să dezvoltăm proiecte frumoase împreună” a declarant primarul Turzii, Cristian Octavian Matei.

Orașul Sindirgi a început să dezvolte în ultimii ani un turism de tip spa datorită unor ape termale existente la circa 17 km de districtul central al orașului.
Sindirgi este un oraș cu zone verzi.   Geoparcul Hisaralan situat la circa 17 km de centrul orașului este declarat obiectiv UNESCO și este cunoscut pentru stalagmitele de travertin care mai pot fi întâlnite doar în adâncurile Oceanului Atlantic. Apele termale au temperaturi între 46 și 98 de grade și sunt folosite atât pentru încălzirea a circa 5000 de clădiri dar și pentru turism în pensiunile și hotelul din zonă.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.