6,193 milioane de lei, primul prejudiciu. Cum se golesc conturile Municipiului Turda în timpul administrației Matei

0
Administrația  matei Refuză Să Plătească Stimulentele Financiare Pentru Medicii Din Spitalul Municipal

Politică și Putere a intrat in posesia dovezii prejudiciului de 6,193 milioane de lei creat municipiului Turda, după ce ordonatorul principal de credite al Municipiului Turda a refuzat să ducă la îndeplinire o convenție de eșalonare a datoriilor, convenție pe care primarul a semnat-o în numele Municipiului Turda.

Suma estimată a prejudiciului total este de 24 de milioane iar executorul va urmări direct, în următoarea fază, o suma de circa 9 milioane de lei.

Prejudiciul de 6, 193  milioane de lei reprezintă dividentele ce se cuveneau Municipiului Turda din profitul Salinei Turda dar acestea nu au mai ajuns în bugetul local și au fost virate executorului judecătoresc care a pus sechestru pe acțiunile Salinei Turda, care a devenit și terț poprit pentru datoriile Municipiului Turda.

Direcția Națională Anticorupție Cluj a cercetat în urmă cu circa 2 ani de zile țeapa trasă bugetului local al Municipiului Turda dar au clasat dosarul pe motivul că nu există niciun prejudiciu cert.

La 27 iulie 2023, dividentele ce se cuveneau municipiului Turda au fost virate la dispoziția executorului judecătoresc Călin Sortan iar primul prejudiciu creat din aplicarea unei amenzi de 1% a fost creat.

Mai este de executat o sumă de bani, până la valoarea de 15 milioane de lei iar în executare mai urmează un dosar de circa 10 milioane de lei.

inscrisuri-5471

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.