Scandal la aprobarea împrumutului de 8 milioane. Proiectul a fost votat de trei ori, până a trecut

0
Pnl I Udmr Au Refuzat S Suplimenteze Banii Pentru Str Zi Sunt Bani Suficien I A Comentat Directorul Ginel C Lug R

 

Un scandal vizând procedura de vot în Consiliul Local a izbucnit astăzi între  putere și opoziției, la Turda, după ce un proiect important pentru administrația primarului Cristian Matei a picat la vot.

Proiectul privind contractarea unui împrumut din Trezoreria Statului a picat la vot după ce doi consilieri locali, Ioana Orbeanu și Csep Leyla nu au votat invocându-se motive tehnice.

”Proiectul nu a trecut”, a anunțat Paul Năstase, președintele Consiliului Local Turda după ce au fost numărate doar 10 voturi ”pentru”.

Potrivit Codului Administrativ, proiectele de hotărâri respinse de consiliul local nu pot fi readuse în dezbaterea acestuia în cursul aceleiași ședințe, dar la doar câteva minute după, președintele Consiliului Local Turda, Paul Năstare a reluat procedura de vot și a invocate faptul că din cauza unor probleme tehnice se impune reluarea votului.

Consilierul local Gabriela Blăniță a refuzat să mai voteze proiectul din nou și a apreciat că votarea acestuia se putea face din punct de vedere legal doar o singură dată.

Opoziția locală este decisă să sesizeze Prefectura Cluj și să atace în contencios administrative hotărârea Consiliului Local.

Rămâne de văzut ce măsură va adopta primarul Turzii, care nu a fost prezent la ședință.  Acesta ar putea să convoace de îndată  o ședință a Consiliului Local, pentru luni, 31 iulie pentru a avea siguranța unui proiect adoptat fără probleme de procedură sau ar putea să accepte gafa subordonaților săi și să declare proiectul votat, caz în care riscă anularea lui în instanță, ceea ce înseamnă complicații privitoare la accesarea creditului.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.