USR intensifică campania de demitere a directorului Companiei de Apă Arieș

0
Usr Intensific Campania De Demitere A Directorului Companiei De Ap Arie

USR Turda își intensifică campania de demitere a lui Bogdan Bobic, directorul Companiei de Apă Arieș Turda și ginerele primarului Turzii, Cristian Matei.

Formațiunea locală de opoziție a lansat o petiție publică după ce primarul-socru a inițiat un proiect de hotărâre prin care ginerele-director beneficia de indicatori de performanță ai serviciului public de apă în naza cărora erau admise pierderi de apă din rețea de 50% iar Compania de Apă a primit permisiunea de a efectua peste 400 de opriri de apă anual, fără a fi sancționată.

Campania USR vizează semnarea unei petiții iar consilierii USR Turda au adresat mesaje directe din fața sediului Companiei de Apă Arieș. Campania de demitere a directorului Companiei de Apă Arieș poate fi semnată pe pagina USR Turda de pe Facebook accesibilă AICI

Motivul legal al demiterii, invocat de către USR îl reprezintă faptul că directorul Companiei de Apă a încălcat în mod repetat, în ultimii cinci ani, contractul de delegare al serviciului privitor la indicatorii de performanță. Pentru faptul că a refuzat să înștiințeze anual Consiliul Local Turda cu privire la eficiența sistemului și respectarea indicatorilor de performanță, dar și pentru faptul că se consideră că 50% pierderi de rețea constituie o performanță, liderii locali USR cer demiterea directorului Companiei de Apă Arieș.

În mod practic, petiția USR se va transforma într-un proiect de hotărâre care să fie adoptat în Consiliul Local Turda. Strategia USR merge însă și mai departe căci politicienii locali se așteaptă ca funcționarii publici și primarul Turzii să nu includă proiectul pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Liderii USR spun că în acest caz vor formula plângeri penale și se vor adresa Prefecturii și ministerului de resort.

Campania USR este atât o campanie administrativă, susținută de consilierii locali dar și o campanie politică pe care formațiunea locală de opoziție o va duce inclusiv cu sprijinul voluntarilor politici ai USR Cluj.

Cu șanse mici de succes din punct de vedere politic, campania USR este prima sfidare publică a puterii politice pe care ”Dinastia Apei”, compusă din socrul-primar și ginerele-director o manifestă discreționar la Turda.

Practic atât primarul Turzii, Cristian Matei, cât și directorul Companiei de Apă Arieș, Bogdan Bobic încalcă contractul de delegare al serviciului într-un mod brutal căci aproape toate prevederile contractuale privitoare la controlul serviciului de apă și canal sunt încălcate.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.