Angajată a Teatrului Aureliu Manea a sunat la 112 după ce a fost închisă într-un spațiu al instituției

0
Teatru

foto: Poliția a intervenit, după ce o angajată a Teatrului Aureliu Manea a reclamant că e sechestrată la locul de muncă

Administratoarea  Teatrului Aureliu Manea, Nicoleta Udrea acuză faptul că a fost sechestrată într-un spațiu al instituției locale de cultură.

Femeiea susține că în mod repetat, în ultimele zile, a fost închisă în interiorul spațiului unde lucra, fără ca să-i fie pusă la dispoziție o cheie de acces.

Incidentul, sesizat și la 112 a fost urmat de o intervenție a Poliției și a unui echipaj al serviciilor de urgență în condițiile în care angajata teatrului nu a putut părăsi singură incinta pentru a solicita ajutor medical.

Conducerea instituției susține că situația este o înscenare. „Teatrul National Aureliu Manea Turda este o institutie publica de spectacole in care respectul pentru resursa umana este mai presus de orice. Nimeni nu isi permite sa faca astfel de gesturi. Este o minciuna si o inscenare, iar aceasta acuzatie grava, cu siguranta, va avea si consecinte juridice pentru cel ce a lansat-o”, se arată într-un punct de vedere oficial al instituției.

Nicoleta Udrea, administratoarea Teatrului Municipal Aureliu Manea nu este la primul conflict juridic cu instituția de cultură din Turda. A fost concediată abuziv de conducerea teatrului, după ce a refuzat să efectueze o prodcedură de inventar pe care femeia a numit-o ilegală.  Prin sentință definitivă, Teatrul Municipal a fost obligat să o angajeze din nou cu plata retroactivă a  salariiilor și a celorlalte drepturi salariale. Teatrul Municipal Aureliu Manea nu i-a plătit femeii banii retroactiv iar Nicoleta Udrea susține că este supusă periodic unor umilințe care au culminat cu sechestrarea ei în incinta unui spațiu al teatrului.

Aflat în reabilitare, teatrul a închiriat niște spații în centrul Turzii, printre care și fostul restaurant Potaissa, situat pe strada Republicii 30, între intrarea în Piața Centrală și Bijuteria Rimbek. Ușile spațiului închiriat sunt fără încuietori clasice, astfel că închiderea lor se face cu un lanț cu lacăt.

O altă angajată a teatrului închidea ușu cu lanțul cu lacăt, când pleca de la muncă iar administratoarea Nicoleta Udrea era închisă în spațiul închiriat.

Situația a degenerat în cursul zilei de luni, 3 iulie 2023, când administratoarea Nicoleta Udrea a solicitat intervenția unei ambulanțe și a unui echipaj de Poliție care să  o ajute să iasă din imobil. Femeia a povestit că incidentul privitor la sechestrarea ei se repetă de câteva zile, ori de câte ori cealaltă angajată a teatrului pleacă în oraș.

Udrea a făcut și un filmuleț care arată cum e închisă în incinta fosului restaurant și cum arată condițiile de muncă.

Ulterior sosirii echipajelor de Poliție și a celor de la Ambulanță, administratoarea Teatrului Aureliu Manea a fost transportată la Spitalul Municipal unde a primit îngrijiri medicale de urgență.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.