”Triada imobiliarelor” urcă în topul firmelor de succes din Turda. Administratoarea Daniela Mureșan le arată turdenilor cum se aruncă cu banii

0
Altex

New Old Logistic Investment, firma formată din asocierea fiice primarului Turzii, Oana Matei, nevasta președintelui Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, Sârbu Ancuța și Andreea Daniela Mureșan, nevasta proprietarului Nelo Contruct,  principalului constructor de lucrări publice din Turda urcă în topul firmelor de succes din zonă.

Una dintre cele mai renumite firme de pe plan local, New Old Logistic Investment srl urcă în topul de succes al firmelor locale. Compania privată s-a format din asocierea a trei soții ale unor personaje publice ce domină viața politică și economică locală. Atât firma New Old Logistic, cât și asociații și rudele lor au prosperat spectaculos după ascensiunea în funcția de primar a lui Cristian Octavian Matei.

https://www.tiktok.com/@denisaaadm/video/7232324098766998811
Daniela Mureșan, administratoarea uneia dintre cele mai de succes firme de închirieri imobiliare din Turda le arată turdenilor cum se aruncă cu banii într-o filmare postată public pe TikTok pentru a atrage atenția și notorietatea

În firmă sunt asociate fiica primarului Turzii, Oana Matei, Daniela Mureșan soția proprietarului Nelo Construct, firma care execută cele mai multe lucrări de infrastuctură publică din oraș și Ancuța  Sârbu, soția consilierului local Paul Sârbu, președintele Comisiei de Urbanism din Consiliul Local. Ancuța Sârbu a ajuns un manager de succes cunoscut opiniei publice  ulterior ascensiunii politice a soțului ei.

Publicația locală TurdaNews anunța recent că New Old Logistc Investment srl  a încheiat Contractul de finanțare nr. 552/153/POC/4.1.1. BIS-C cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru un proiect în valoare de 2.174.990,3843 Lei din care 1.268.906,1100 Lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Proiectul va fi implementat în orașul  Zlatna, localitatea Patrângeni, CF 77695, judet Alba, prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Politică și Putere relata încă din februarie 2023 despre noua firmă de success din Turda, cu o ascensiune meteorică. Spuneam atunci că Cele trei femei de afaceri, cu puternice conexiuni politice locale, s-au asociat pentru a cumpăra peste 8000 de metri pătrați în spatele Magazinului Altex de la Turda.

Între timp, afacerea imobiliară din spatele magazinului Altex s-a extins și cu alți parteneri și proprietari. New Old Logistic Investement srl s-a întăbulat în 26 ianuarie 2023 cu o cotă de 4940/22046, în aceeași zi au mai cumpărat teren acolo, Don 20 srl, o altă firmă a familiei primaruluI Turzii, care deține o cotă de proprietate de 5496/22046 și Ionuț Bogdan Matei și Geanina Matei care dețin mai modest o cotă de propritate 1400/22046. Lângă familia primarului și prietenii lor a venit și firma Contec Foods srl a investitorului turc ce exploatează sarea din zona Văii Sărate Turda.   Contec Foods a cumpărat în aceeași zi, la unison cu familia primarului Turzii  o cotă de proprietate de  10210/22046.

Afacerile imobiliare ale New Old Logistic au început însă cu ani de zile în urmă când Bogdan Bobic și Oana Matei au vândut câtre New Old Logistc un teren în Câmpia Turzii. Practic Bogdan Bobic, directorul CAA  și-a vândut un teren către firma nevestei. Directorul CAA a refuzat să facă clarificări privitoare la această tranzacție. New Old Logistic a vândut o bucățică mica din terenul din Câmpia Turzii către firma Anei Sevan, fosta directoare a Casei de Cultură din Turda.  

Avântul în imobiliare a firmei New Old Logistic a început în februarie 2022, când firma a luat un împrumut de la CEC. Era deja o firmă cu greutate căci avea un venit de 284.815 lei, cheltuieli de 6331 lei, raporta un profit de 270.965 lei. Fără angajați și cu un volum de datorii 1, 471 milioane de lei,  firma de success de la Turda a convins CEK Bank Cluj să ofere un împrumut de 1,190 milioan lei. Firma pusese drept garantie doar conturile proprii pentru a asigura valoarea creditului, se arată în documentele aferente împrumutului.  

Ultimul bilanț, depus pe 2022 arată că New Old Logistic Investement are o cifră de afaceri netă de 342304, cheltuieli de 225.456 și un profit de 117869. Suprinzător, firma are datorii ca bani împrumutați în valoarea de circa 4 milioane de lei, preponderent de la persoane fizice căci nu sunt înregistrate nici un fel de alte garanții suplimentare în Registrul National de Publicitate Mobiliară cu excepția împrumutului CEC Bank.

Cu finanțare europeană ”triada imobiliarelor, firma compusă din cele mai titrate femei de afaceri din Turda, ale momentului se pregătește să se extindă la Zlatna.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.