Politică și Putere cere Salinei Turda  să dezmintă erorile din comunicatul privitor la sechestrarea acțunilor companiei

0
Salina Turda Judet Cluj 9 1

Politică și Putere a solicitat Salinei Turda să corecteze erorile din comunicatul transmis presei  la data de 9 iunie 2023.

Vineri, 9 iunie 2023, Salina Turda SA a transmis presei locale un comunicat de presă în care susținea că informațiile privitoare la sechestrul pus asupra acțiunilor Salinei Turda sunt informații cu  caracter denigrator, având ca unic scop dezinformarea publicului. Compania publică a menționat în mod expres ca autor al denigrării și dezinformării, publicația Politică și Putere.
Salina Turda SA a acuzat că dezinformăm și denigrăm deoarece nu cunosc să existe instituit un sechestru asupra acțiunilor companiei publice. Forma de manipulare este evidentă, deoarece acuzațiile de denigrare și deziformare au fost făcute nu pentru că informația ar fi fost falsă, ci deoarece conducerea companiei nu știe ca informația să fi fost adevărată.

Deși dispune de un oficiu juridic cu personal angajat, are semnate contracte de asistență cu case de avocatură și dispune de resurse financiare, Salina Turda SA și conducerea acesteia nu au făcut demersuri oficiale minime pentru a verifica informația publicată de Politică și Putere. Astfel, Salina Turda nu a verificat înscrierile din Registrul Comerțuluil, fie direct, în dimineața zilei de vineri, fie online, așa cum o un management responsabil ar fi făcut cu celeritate, înaintea transmiterii oricărei poziții oficiale pe un subiect așa de delicat.

    Un astfel de demers simplu de verificare a surselor oficiale ar fi permis Salinei Turda SA și conducerii acesteia să constate că informațiile publicate de Politică și Putere sunt reale.

Am solicitat astăzi, 12.06.2023, în mod oficial ca în cursul zilei de 12 iunie 2023, până la ora 15.00, Salina Turda să transmită presei locale o rectificare a poziției exprimate prin comunicatul transmis la data de 9 iunie 2023, după cum urmează:

  1. Să precizeze că dintr-o eroare Salina Turda nu a făcut verificările de rigoare la Oficiul Registului Comerțului privitor la înscrierile recente în Registru, privitoare la firmă.
  2. Să admită că acțiunile societății se află sub sechestru, potrivit înscrierii în ORC.
  3. Să își ceară scuze pentru formularea incorectă prin care am fost acuzați că informațiile publicate au avut  ”un caracter denigrator, având ca unic scop dezinformarea publicului”.

În această fază, considerăm că trimiterea unui comunicar de presă cu mențiunile de mai sus reprezintă o rectificare onorabilă a acuzațiilor formulate nejustificat la adresa publicației Politică și Putere și corectează o  eroare iar nu reprezintă un act premeditat de denigrare a presei locale și de manipulare și înșelare a opiniei publice.  

Politică și Putere publică mai jos un  extras ORC care atestă la pag.2  instituirea sechestrului asupra acțiunilor companiei, stare de fapt despre care Salina Turda SA susține că nu știe.

În cazul în care Salina Turda nu agrează condițiile rectificării solicitate de Politică și Putere, publicația noastră va face toate demersurile jurnalistice și legale de care dispunem pentru a forța prin presiune publică ca Salina Turda să-și admită eroarea.

În raportul ONRC disponibil mai jos, la pagina 2 este înscris secehstrul asupra acțiunilor Salinei Turda. Raportul poate fi descărcat și AICI

raportinterogare1225045

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.