Tarifele majorate la parcare sunt atacate în instanță de USR și consilierii PMP din Turda

0
7233b523 783e 4045 A716 Db52415eabbc

Uniunea Salvați România dar și consilierii locali din Turda Gabriela Blăniță, Adrian Teban și Adrian Suciu, la care se adaugă consilierii PMP Adrian Nap și Attila Koloszi au dat în judecată Municipiul Turda și Consiliul Local pentru a anunla tarifele majorate la parcare. La acest proces, potrivit unor surse, se vor asocia și persoane fizice din oraș.

Administrația locală de la Turda susține că acuzațiile de majorare a  tarifelor la parcări sunt nefondate, că prețurile au fost majorate din cauza creșterii costurilor și pentru efectuarea de investiții.

Anularea tarifelor la parcări face obiectul Dosarului 2554/117/2023, aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

 USR și consilierii locali de la Turda consideră că majorarea tarifelor la parcare în decembrie 2022 este  o majorare ilegală, care a fost luată cu încălcarea unor prevederi exprese ale Hotărârii de Guvern 71/2002 privind organizarea și funcționarea serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local. Actul normativ prevede în esență faptul că majorările de tarife pentru serviciile publice trebuie să fie aprobate în baza unei metodologii clare.

Usr
USR a luat decizia politică să dea în judecată Municipiul Turda pentru
a anula tarifele de parcare majorate

USR Turda și consilierii locali l-au avertizat pe primarul Turzii că scumpirea parcărilor este și inoportună și ilegală. Este incorect față de turdeni să fie impuse tarife de parcare mai mari decât la Cluj sau Câmpia Turzii și este ilegal ca tarifele să fie stabilite fără o metodologie clară. Am încercat soluționarea prin dialog, dar primarul Cristian Matei  refuzat să corecteze situația. USR a  luat decizia să ceară instanței anularea majorării de tarif astfel ca turdenii să poată să-și ceară banii înapoi„, a declarat Ciprian Rigman, președintele USR Turda. Aceasta nu e singura acțiune a USR împotriva deciziilor unei administrații locale. Uniunea a dat în judecată și autoritățile locale de la Jucu.

Consilierii PMP de la Turda, Adrian Nap și Attila Koloszi s-au alăturat și ei demersului USR Turda. Aceștia au intrat în proces în calitatea lor de consilieri locali în condițiile în care situația juridică a PMP la nivel național face obiectul unor procese pe rol. ”Majorarea tarifelor la parcare s-a făcut cu un dispreț total față de turdeni. Parcările sunt și acum neîngrijite, fără camere de luat vederi, fără să existe investiții certe. Practic se iau bani degeaba ca să se acopere din tarifele de parcare găurile financiarea de la Domeniul Public. Ne vom strădui să anulăm tarifele majorate iar oamenii să-și ia banii înapoi. O să zică unii că 100 de lei în plus nu e o sumă mare, eu zic că și 1 leu e important când e luat degeaba”, a arătat consilierul PMP, Nap Adrian. << ”Du-te acasă!” , e un mesaj pe care turdenii trebuie să îl transmită primarului Turzii, Cristian Matei mai ales când acesta mărește taxe și impozite fără să se gândească la nevoile oamenilor>>, a apreciat și consilierul PMP, Attila Koloszi.

Administrația locală de la Turda susține că acuzațiile de majorare a  tarifelor la parcări sunt nefondate.  Potrivit municipalității majorarea de tarife s-a făcut cu respectarea legii și s-a ținut cont de costurile de producție și explotare ale serviciului public care au crescut cu 30-80%. Redevența datorată municipiului stabilită prin contract, procentual din profitul net, crește față de tarifele practicate în trecut, au explicat autoritățile locale.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.