Când te apuci să scrii hotărâri de Consiliu Local după petrecerea de Paști. Juriștii Primăriei Turda au inventat ”rezilierea unilaterală pe cale amiabilă” a unui contract juridic

0
Stirile Primariei Foto

Administrația locală de la Turda este pec ale să supună aprobării Consiliului Local Turda unul dintre cele mai prostești proiecte de hotărâre ale acestui an.

Proiectul este denumit PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea rezilierii unilaterale a Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare și întreținere spații verzi aparținând domeniului public al Municipiului Turda nr. 17.440/19.12.2011 încheiat cu societatea Prival Ecologic Servis SA și demararea procedurilor legale în vederea organizării unei noi proceduri pentru delegarea gestiunii serviciului public de colectare a deșeurilor vegetale, deșeurilor provenite din construcții și a materialului lemnos, precum și pentru întreținerea spațiilor verzi în Municipiul Turda.”

  1. Proiectul arată că e vorba de aprobarea (de către Consiliul Local Turda-nn) a rezilierii unilaterale a contractului cu Prival Ecologic.

Articolul 1 al proiectului arată că ”Se aprobă rezilierea unilaterală a Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare și întreținere spații verzi aparținând domeniului public al Municipiului Turda nr. 17.440/19.12.2011 încheiat cu societatea Prival Ecologic Servis SA, ca urmare a neîndeplinirii de către aceasta a obligațiilor legale”

Din această formulare se înțelege că cel care aprobă rezilierea unilaterală a contractului este Consiliul Local din cauză că Prival Ecologic nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

  • Prival Ecologic este însă partea care denunță contractual

La proiectul de hotărâre este depusă Notificarea celor de la Prival prin care aceștia cer rezilierea pe cale amiabilă a contractului, deoarece sunt în insolvență și nu mai pot presta serviciul.

  • La articolul 3 din Proiectul de hotărâre, Consiliul Local Turda stabilește că ”Se aprobă comunicarea Notificării de reziliere, ce constituie Anexa 1, care este parte integrantă a proiectului de hotărâre”. La proiectul de hotărâre sunt depuse două notificări : una a Prival ecologic, prin care se cere rezilierea și una a Municipiului Turda (anterioară notificării Prival prin care se cer daune interese).

Unde e prostia?

  1. Dacă Prival a cerut rezilierea amiabilă și tu Consiliul Local aprobi cererea, atunci nu mai poti scrie că aprobi o  reziliere unilaterală ci e reziliere amiabilă, de vreme de ambele părți aprobă rezilierea.
  2. Dacă zici că rezilierea e unilaterală, cerută  doar din partea Prival Ecologic, și vrei să ceri daune interese atunci nu poți să o aprobi, deoarece nu mai e unilaterală.

Oricine a scris articolul 1 al proiectului de hotărâre ( care cel mai probabil a fost preluat cu un copy-paste) nu s-a trezit încă din beția de Paști.

Suntem curioși dacă proiectul de hotărâre suspus astăzi votului Consiliuli Local va fi aprobat cu articolul 1 exact în această formă că se aprobă o reziliere unilaterală, deși din punct de vedere juridic e o reziliere pe cale amiabilă.  

Poate pentru un compromis vor scrie ”Se aprobă rezilierea unilaterală pe cale amiabilă…..”

proiect-4-1-1

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.