Drept la replică al Primăriei Turda cu privire la materialul “Primarul Turzii ascunde informații importante privind starea municipiului”

0
Drept La Replic Al Prim Riei Turda Cu Privire La Materialul Quot Primarul Turzii Ascunde Informa Ii Importante Privind Starea Municipiului

Întrucât ați publicat pe site-ul Politică și Putere informații eronate în articolul intitulat “Primarul Turzii ascunde informații importante privind starea municipiului. Ce omite să ne spună primarul Cristian Matei“, Municipiul Turda transmite următorul Drept la replică pentru a asigura o informare corectă a publicului, în conformitate cu prevederile legale.

În primul rând, referitor la subiectul materialului redactat și/sau postat de către Dvs., vă rugăm să aveți în vedere că obligația existenței unui raport anual privind starea economică, socială și de mediu a unității administrativ-teritoriale, rezultă din cuprinsul dispozițiilor art. 155 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, având denumirea marginală Atribuțiile primarului. Astfel, art. 155 alin. 1 lit. b din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, statuează, între altele, că Primarul îndeplinește următoarele categorii principale de atribuții: … b) atribuții referitoare la relația cu consiliul local, iar în cuprinsul art. 155 alin. 3 lit. a din același act normativ se mențioenază că în exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1) lit. b), primarul: a) prezintă consiliului local, în primul trimestru al anului, un raport anual privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale, care se publică pe pagina de internet a unităţii administrativ-teritoriale în condiţiile legii

Din analiza prevederilor Codului administrativ rezultă, fără nicio urmă de îndoială, că nu există un ghid privind redactarea raportului anterior menționat, un model-cadru cu informațiile ce ar trebui în mod obligatoriu și exhaustiv cuprinse în raportul antemenționat, legislația impunând un termen-limită – finalul primului trimestru al anului, pentru întocmirea raportului, obligația aducerii acestuia la cunoștința Consiliului Local și obligația postării raportului respectiv pe pagina de internet a unității administrativ-teritoriale, aspecte pe care unitatea administrativ-teritorială Municipiul Turda, Județul Cluj, le respectă în integralitate.

Or, chestiunile mai sus menționate sunt în totală și evidentă contradicție, atât cu titlul articolului, Primarul Turzii ascunde informații importante privind starea municipiului. Ce omite să ne spună primarul Cristian Matei, cât și cu conținutul acestuia.

Raportul reflectă viziunea Primarului UAT Municipiul Turda, Județul Cluj, iar eventualele elemente pe care concetățeni de-ai noștri le-ar dori incluse în document, nu sunt rezultatul unei intenții de a ascunde informații sau al unor omisiuni.

De asemenea, Municipiul Turda dorește să menționeze că “omisiunile” referitoare la activitatea Direcției de Asistență Socială Turda sunt disponibile pe site-ul Primăriei https://primariaturda.ro/uploads/2022/Rapoarte/Rapor%20Activitate%20DAS%20Turda%202022.pdf, iar raportul privind starea de mediu pentru perioada 2019-2022 poate fi descărcat de https://primariaturda.ro/primaria-turda/informatii-publice/rapoarte/. Pentru prezentarea bugetului municipiului, inclusiv toate informațiile menționate în articol, pot fi accesate de toți cetățenii pe site-ul: https://buget.verdedata.ro/#/5de7aa159683c26b6ff32c75/comunitatea-locala, aici sunt disponibile informații detaliate despre fiecare capitol bugetar.

Biroul de presă

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.