Politică și Putere vă prezintă în premieră contractele de achiziții ale Primăriei Turda

0
Stirile Primariei Foto

Turdenii pot accesa lista completă a contractelor de achiziție publică semnate de Primăria Turda în perioada 2021-2022. Informațiile au fost furnizate de funcționari publici din Primăria Turda care au sesizat că o serie de achiziții publice ridică semne de întrebare.

Printre contractele de achiziție publică se numără cel semnat de DD Insecto care a fost așa întocmit încât firma de dezinsecție și deratizare ar fi trebuit să deratizeze 190.000 de metri pătrați pe zi. Contractul de 39.900 de lei urma să fie executat între 17-24 martie 2022.

Printre achizițiile interesante sunt cele ale firmei Intact IT Grup a lui George Mărea, care a câștigat  contracte de publicitate și informare pentru proiectele europene.

Una dintre cele mai interesente excese ale autorității publice de la Turda o reprezintă contractarea de studii de fezabilitate și prefezabilitate. Potrivit legii,  autorităților publice locale  li se interzice efectuarea de cheltuieli pentru achizitionarea si/sau elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate si a altor studii aferente obiectivelor de investitii, dacă obiectivul de investiții publice nu va putea fi inclus in programul de investiții publice în anul bugetar urmator , fie că e vorba de finanțări din fonduri locale sau fonduri europene.

Cel puțin 2 studii de fezabilitate din lista municipaltății nu aveau finanțarea asigurată.

Politică și Putere vă pune la dispoziție lista contractelor de achiziții publice semnate între 2021 și 2022. Lista de contracte o puteți descărca aici.

contracte

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.