Deputații PNL de Cluj au inițiat o lege considerată neconstituțională de către președintele Klaus Johannis

0
Cristina Burciu A Semnat Pentru Legea Ce Dă Liber La Achiziile Publice Până-n 5 Milioane De Lei

Președintele Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională a României (CCR) legea care prevede transferul unei suprafețe de teren de 2,2073 hectare, aflată în domeniul public și în administrarea Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, în domeniul public al municipiului Turda și în administrarea Consiliului Local Turda. Informația a fost prezentată de publicația locală Turdanews, citând site-ul Administrației Prezidențiale.

Președintele a trimis Curții Constituționale sesizarea de nelegalitate, vineri 17 martie 2023, privind Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 45/2009 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare.

Legea a fost inițată de Cristina Burciu, Radu Moisin, Sorin Moldovan, cu toții deputați PNL de Cluj și Adrian Oros, senator neafiliat și privește transferul a circa 2 hectare de teren pe care se află amplasat Colegiul Emil Negruțiu și construcțiile auxiliare din proprietatea Academiei de Științe Agricole- Stațiunea de Certcetări Agricole Turda în proprietatea Municipiului Turda.

Motivul principale pentru care legea e contestată la Curtea Constituțională e legat de faptul că transferul dreptului de proprietate trebuia făcut prin hotărâre de Guvern.

Interesant este faptul că argumentele de neconstituționalitate reclamate de Administrația Prezidențială au fost sesizate anterior de Consiliul Legislativ, organismul care dă avizul consultativ de legalitate pentru legile aprobate de Parlament. Deși proiectul de lege a avut aviz negativ, a fost votat de deputați.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.