Judecătoria Turda a făcut publice documentele dosarului de validare a mandatului  Minervei Ploscar

0
Scandal Privind Validarea Consilierului Local Din Partea Pmp. Minerva Ploscar Este Propusă în Locul Lui Cristian Felezeu, Deși A Semnat O Demisie Din Partid

foto: Minerva Ploscar a admis public că a demisionat din PMP. Ulterior a participat în mod regulat la activtățile politice ale PNL Turda

Judecătoria Turda a acceptat cererea de furnizare de informații privitoare la validarea mandatului de consilier local al PMP solicitat de către Minerva Ploscar, primul supleant aflat înscris pe lista electorală de la alegerile din 2019.

Documentele conțin atât probele transmise de Municipiul Turda cât și înscrisurile depuse de cele facțiuni din PMP Cluj.

Dosarul complet al validării poate fi consultat la finalul articolului.

 Pe de-o parte municipalitatea susține că a verificat Registrul partidelor politice pentru a verifica cine ar trebui să depundă documentele pentru dosarul de validare. PMP este fracționat în două grupări, una a lui Eugen Tomac și alta a lui Cristian Diaconescu. Președintele PMP Cluj- aripa Diaconescu, Andrei Maxim a susținut în înscrisurile depuse că Minerva Ploscar e membru PMP. PMP Cluj (aripa- Tomac)  a depus la dosarul de validare dovada că Minerva Ploscar a demisionat din partid în septembrie 2021. Ulterior, reprezentatul PMP Turda, Adrian Nap a depus la rândul lui o copie a demisiei Minervei Ploscar. Demisia a fost înregistrată de PMP Cluj anterior sciziunii partidului.

La finalul dosarului cu peste 70 de file veți găsi și pronunțarea instanței care respinge validarea mandatului pentru Minerva Ploscar.

Hotărârea Judecătoriei Turda, pronunțată în 2 martie, nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 3 zile de la afișarea sa la sediul Primăriei Turda.

Miercuri, 8 martie pe portalul instanțelor de judecată nu figura înregistrarea vreunei căi de atac. Minerva Ploscar nu a răspuns apelului telefonic pentru a preciza dacă hotărârea instanței turdene va fi atacată.

PMP Turda, prin vocea consilierului local Adrian Nap a arătat că cererea de validare a Minervei Ploscar a fost o încercare de destabilizare a unuia din partidele de opoziție locale și a acuzat autoritățile din Primăria Turda că nu a transmis instanței toate documentele primite. Simultan cu depunderea dosarului Minervei Ploscar a fost depus și dosarul lui Cristian Felezeu, următorul supleant după Minerva Ploscar. Dosarul acestuia nu a fost transmis instanței pentru validare.

”Nu este sarcina secretarului general al municipiului Turda să aprecieze el care din dosare se pretează pentru validare, ci este treaba magistraților”, a susținut Adrian Nap.

La finalul dosarului cu peste 70 de file, disponibil mai jos, veți găsi și pronunțarea instanței care respinge validarea mandatului pentru Minerva Ploscar. Pentru a naviga prin filele documentului folosiți săgețile din stânga paginii, jos.

comunicare-nscrisuri-solicitate-1

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.