Scandal privind validarea consilierului local din partea PMP. Ce va decide Judecătoria Turda?

0
Scandal Privind Validarea Consilierului Local Din Partea Pmp. Minerva Ploscar Este Propusă în Locul Lui Cristian Felezeu, Deși A Semnat O Demisie Din Partid

Minerva Ploscar a fost timp de 2 ani de zile activist PNL iar pe rețelele de socializare și-a anunțat atât demisia din PMP cât și înscrierea în PNL Turda

Politică și Putere avertiza în ianuarie 2023 că puterea politică de la Turda pregătește blocarea accesului în Consiliul Local a lui Cristian Felezeu (Partidul Mișcarea Populară) și că se va urmări un scenariu prin care să fie eliminat consilierul local incomod pentru administrația primarului Cristian Matei.

Disputa privitoare la mandatul de consilier local a apărut în momentul în care consilierul local Emil Moldovan și-a anunțat demisia din motive de sănătate. PMP este la nivel național și județean fracționat în două grupări ce-și dispută în instanță șefia asupra partidului. Conflictul dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu se răsfrânge până la nivel local. Efectele să văd și la Turda. Consilierul local Adrian Nap care susține aripa Tomac a fost cel mai vehemet critic al primarului Turzii. După ultimele alegeri, membri importanți ai PMP și-au anunțat demisia din partid. Printre ei Minerva Ploscar și Petru Hontilă. Ulterior, unii dintre demisionari au fost numiți cu vot politic în Consilii de Administrație Locale.

Pe fondul disputei din PMP, în ianuarie 2023, surse din PNL confirmau faptul că se urmărește destabilizarea locală a PMP, ținta fiind blocarea accesului în consiliul local a consilierului local Cristian Felezeu.

Scenariul se adeverște dar chiar într-o manieră mai brutală. Minerva  Ploscar care și-a semnat demisia din PMP în anul 2021 și a anunțat public acest lucru e prezentată acum ca membru al PMP și ca fiind următorul consilier local pe lista electorală a partidului.  Susținerea Minervei Ploscar e asigurată de Andrei Maxim, președintele PMP-aripa Diaconescu.

În perioada 2021-2023, Minerva Ploscar și-a anunțat înscrierea în PNL și s-a fotografiat frecvent în acțiunile politice ale PNL. Este numirea Minervei Ploscar, activist PNL timp de 2 ani, o formă de infiltrare a PMP și de destabilizare locală a partidului? PMP Turda prin președintele filialei locale Adrian Nap a devenit un frecvent critic al Primarului Turzii.

Cristian Lungu și Adrian Nap, președinții PMP – Aripa Tomac îi acuză pe Minerva Ploscar, Andrei Maxim de fals și uz de fals. Secretarul municipiului Turdae acuzat că e complice la instalarea Minervei Ploscar ca și consilier local. ”A refuzat să trimită Judecătoriei Turda documente relevante pentru dosarul de validare”, susține Adrian Nap despre secretarul general al municipiului Turda.

Politică și Putere a solicitat Judecătoriei Turda o copie a dosarului de validare a consilierului local.

Minerva Ploscar a refuzat să clarifice dacă a semnat sau nu a semnat demisia, în anul 2021. ”Nu comentez, vă rog luați legătura cu președintele partidului, dl Maxim”, a comentat Minerva Ploscar. Politică și Putere a solicitat Judecătoriei Turda o copie a dosarului de validare a consilierului local.

Documentele emise de Andrei Maxim către Judecătoria Turda arată că următoarea pe listele electorale ale PMP ar fi Minerva Ploscar. Aceasta însă a anunțat public că demisionează din PMP în anul 2021.

”Este posibil să justifice fie  că a revenit în PMP în gruparea Maxim, fie că de fapt demisia ei nu a fost înregistrată. Este important de văzut soluția pe care judecătorul o pronunță și sunt două aspecte, unul ce ține de procedură și unul ce ține de fond. Contează și ce prevede legea specială, dacă permite vreo cale de atac”, au precizat avocații consultați de Politică și Putere.

Scandal Privind Validarea Consilierului Local Din Partea Pmp. Ce Va Decide Judecătoria Turda?

Ce susțineau sursele PNL Turda în ianuarie 2023?

Intrarea lui Cristian Felezeu în Consiliul Local e problematică din punct de vedere politic pentru primar, mai ales după ce Felezeu a fost concediat de la Compania de Apă. Nu îl vrea în Consiliul Local cu niciun preț. Li s-a dat temă juriștilor să studieze dacă validarea lui Felezeu poate fi blocată pe motiv că nu se știe exact cine sunt președinții PMP de la Turda și Cluj. Practic în PMP e o luptă pentru putere și președinții celor două grupări din PMP- cea a lui Diaconescu și cea a lui Tomac se contestă reciproc. Pentru primarul Turzii  este suficient ca Andrei Maxim, președintele PMP Cluj al grupării Cristian Diaconescu să dea o  hârtie care să contrazică hârtia președintelui PMP Cluj Cristian Lungu și să existe motive să se amâne proiectul de hotărâre. Se iau în calcul mai multe variante, o temporizare a deciziei cu consultarea Prefecturii. In extremis, se ia în calcul un scenariu și mai pervers, să introducă ambele  proiecte pe ordinea de zi, cu variantele celor doi președinți ai PMP Cluj iar proiectele pot pica la vot, deoarece e destul pentru consilierii PNL să susțină că nu știu exact cine e președintele legitim și care e următorul pe liste, așadar nu vor să greșească și se vor abține”, explica în ianuarie 2023,  o sursă din PNL Turda.  

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.