Judecătoria Turda a respins validarea Minervei Ploscar ca și consilier local

0
Scandal Privind Validarea Consilierului Local Din Partea Pmp. Minerva Ploscar Este Propusă în Locul Lui Cristian Felezeu, Deși A Semnat O Demisie Din Partid

Judecătoria Turda a respins astăzi cerea de validare în calitatea de consilier local al Municipiului Turda a Minervei Ploscariu . Decizia este cu drept de apel în termen de  3 zile de la aducerea la cunoștință publică a încheierii prin afișarea acesteia la sediul unității administrativ-teritoriale. Încheierea finală 909/2023 a fost data în camera de consiliu.

Scandalul nominalizării Minervei Ploscariu ca următor consilier local al Consiliului Local Turda a izbucnit după demisia consilierului local PMP, Emil Moldovan.

PMP este la nivel național și județean fracționat în două grupări ce-și dispută în instanță șefia asupra partidului. Conflictul dintre Eugen Tomac și Cristian Diaconescu se răsfrânge până la nivel local. Efectele să văd și la Turda. Consilierul local Adrian Nap care susține aripa Tomac a fost cel mai vehemet critic al primarului Turzii. Imediat ce Adrian Nap a început să facă opoziție în Consiliul Local, 38 de personae și-au depus demisiile din PMP. Printre aceștia se număra și Minerva Ploscariu. Aceasta a confirmat demisia pe rețele de socializare de contul personal și a precizat că s-a înscris în PNL.

În februarie 2023, povestea s-a schimbat. La Cluj, din cauza disputelor naționale din PMP există două grupări care-și dispută șefia partidului. Gruparea Diaconescu e condusă de Andrei Maxim. Acesta l-a exclus anterior pe consilierul local Adrian Nap din PMP dar procesul se judecă. Nap ar fi urmat să piardă poziția de consilier local, dar Prefectura Cluj a amânat să se pronunțe până la existența unei sentințe definitive. Același Andrei Maxim a prezentat documente că Minerva Ploscar este următorul consilier local de pe lista PMP.

Surse din PNL susțineau în ianuarie 2023 că ținta puterii politice de la Turda este blocarea accesului în consiliul local a lui Cristian Felezeu. Felezeu, fost consilier local a fost concediat de la Compania de Apă Arieș, condusă de ginerele primarului Matei. Cristian Felezeu, revenit în Consiliul Local Turda ar fi fost ghimpe în coasta primarului.

”Intrarea lui Cristian Felezeu în Consiliul Local e problematică din punct de vedere politic pentru primar, mai ales după ce Felezeu a fost concediat de la Compania de Apă. Nu îl vrea în Consiliul Local cu niciun preț. Li s-a dat temă juriștilor să studieze dacă validarea lui Felezeu poate fi blocată (…)”, explica în ianuarie 2023,  o sursă din PNL Turda. 

Adrian Nap și Cristian Felezeu susțin că nominalizarea Minervei Ploscaru s-a făcut prin fals și uz de fals și cu influența politică a primarului Cristian Matei. ”A mers până acolo încât a semnat adrese către Judecătorie deși nu are nicio calitate oficială în acest sens. E posibil ca judecătorii să fi observat inclusiv această intruziune. Vor exista plângeri penale pentru această manieră abuzivă și plină de falsuri în încercarea de validare a unui consilier local”, a comentat Adrian Nap.

Minerva Ploscar a refuzat să precizeze dacă a semnat o demisie în septembrie 2021. La insistențele reporterului care a precizat că demisia e un act individual și că doar demisionarul poate ști cu certitudine dacă a demisionat sau nu, Minerva Ploscar a precizat că doar președintele PMP Cluj- Andrei Maxim poate face clarificări.

Politică și Putere a solicitat Judecătoriei Turda, în cursul zilei de astăzi accesul la fotocopiile dosarului de validare a mandatului consilierului local, solicitare făcută în baza Legii 544/2001 și a hotărârilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Organele de cercetare penală trebuie să investigheze, susține PMP Turda

”Dincolo de decizia corectă a instanței, care a ținut cont de faptul că aceasta și-a depus demisia din PMP, în 9 septembrie 2021, faptele de natură penală rămân și trebuie analizate și cercetate separat:

– Ploscar Minerva, fals în declarații, însușirea unei calități pe care nu o avea, pentru a intra ilegal în Consiliul Local Turda

– Matei Marian Bogdan, în calitate de secretar general nu a ținut cont de demisia Minervei Ploscar din PMP și a transmis dosarul pentru validarea sa

– Matei Cristian, în calitate de primar s-a implicat în susținerea acestei ilegalități, fiind și președinte al PNL Turda (știa că Ploscar Minerva s-a înscris în PNL, fiind coordonatorul din umbră al acesteia, la momentul respectiv, pentru atacurile la adresa PMP Turda); în plus, orice angajare ulterioară a Minervei Ploscar într-o structură controlată de administrația locală, va ridica serioase semne de întrebare

– Maxim Andrei, pentru că s-a prezentat președinte PMP Cluj și a susținut că Poscar Minerva trebuie validată, fiind membru PMP, făcând astfel jocurile primarului Matei Cristian

Organele de cercetare penală trebuie să-și facă treaba!” se arată într-o postare a formațiunii politice din opoziția locală.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.