Câmpia Turzii va acorda sprijin financiar de peste 500.000 de lei pentru sport și culte

0
Câmpia Turzii Va Acorda Sprijin Financiar De Peste 500.000 De Lei Pentru Sport și Culte

Administrația locală din Câmpia Turzii urmează să finalizeze procedurile administrative în baza cărora va acorda sprijin financiar nerambursabil pentru activități sportive dar și susținere financiară cultelor religioase.

 Municipalitatea a transmis public proiectele de hotărâre privind Regulamentele de acordare a finanțărilor nerambursabile pentru sport și pentru culte, documente care sunt suspuse acum procedurii de dezbatere publică.

Acordarea finanțărilor pentru activități sportive se va face în urma evaluării cererii de către o comisie a municipalității, constituită dintr-un reprezentant al Consiliului Local și doi funcționari publici desemnați de primar. Rezultate pot fi contestate și vor fi analizate de o comisie de soluționare a contestațiilor, compusă din membri desemnați de primar. Finanțările nerambursabile în sport vor fi acordate pentru activități sportive ce pot fi incluse în programele sportive descrise în OM 664/2018, ”Promovarea sportului de performanță”, ”Sportul pentru toți”, ”întreținerea, funcționarea și dezvoltarea bazelor sportive”, programul ”Redescoperă Oina” și ”România în Mișcare”.

Pentru cultele religioase, finanțările se acordă pentru construirea și repararea lăcașurilor de cult, conservarea și întreținerea bunurilor de patrimoniu aparținând cultelor, construirea amenajarea și repararea clădirilor având destinața de așezăminte socio-medicale.

Proiectele de acte normative pot fi consultate pe site-ul Primăriei Câmpia Turzii, la secțiunea Transparență https://campiaturzii.ro/portal/anunturi/transparenta-decizionala/

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.