Fermierii din Transilvania vor păstra un pachet de acțiuni la Zahărul Luduș

0
Turdean

Fermierii din Transilvania vor avea un pachet de 49% din acțiunile Fabricii de Zahăr de la Luduș, a precizat fermierul Emil Turdean, care este decis să cumpere acțiuni. ”O astfel de ocazie, de asociere, apare odată la 100 de ani”, a comentat Turdean.

Gigantul francez Tereos, proprietarul fabricii de zahăr Luduș, a vândut unitatea de producție investitorilor români Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, deși initial se vehicula faptul că fabric va fi cumpărată de fermierii din Transilvania, cu implicarea Ministerului Agriculturii.

72fa7dc9 E54b 405c 9cfe 6ec508fa13a0
Sfecla de zahăr bine cultivată poate aduce un profit de până la 1400 de euro/hectar

Mihaela-Elena Neagu este acționarul majoritar al companiei Best Achiziții SRL, societate care a preluat în 2021 și Fabrica de Zahăr Bod.

Sfecla de zahăr, e una dintre cele mai stabilite culturi pentru profitul agricultorilor.

”Îi încurajez pe fermieri să cultive sfeclă de zahăr, este una dintre cele mai sigure culturi agricole din perspectiva profitului. Sunt și subvențiile Uniunii Europene ce se acordă cel puțin până în 2027, sunt bonusurile acordate de fabrică. E mai mult de muncă decât la alte culturi dar se poate ajunge la un profit de 1400 de euro/hectar. Un profit de 140.000 de euro la 100 de hectare e o sumă bună. Desigur, trebuie să muncești”, a mai precizat Emil Turdean.

Acesta a recomandat folosirea unei tehnologii relativ noi, folosită din 2017 în Europa . ”Sunt niște soiuri vândute sub marca CONVISO SMART. E o tehnologie are este o alternativă eficientă la controlul buruienilor din sfecla de zahăr, și o evoluție importantă în producția de sfeclă de zahăr”, a mai declarat fermierul.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.