Cum să-ți rupi gâtul pe străzile și  trotuarele din Turda. De ce nu sunt semnalizate lucrările din cartierul Primăverii

0
0552b48c Af97 4a57 8e3d 7d4b748ac231

”Am văzut proiectul trotuarelor din Cartierul Primăverii. E de vina proiectantul  și implicit cel ce avizează proiectul. Am văzut și aici în Germania erori, deoarece lucrez de ani buni în infrastructură, dar dacă oamenii de pe stradă sesisează că ceva nu e ok pentru confortul lor, automat sunt toți de la primărie pe stradă și modifică proiectul să fie în standarde. Îți dai seama că primăria nu riscă un proces  că a alunecat vreo bătrână pe trotuarul înghețat”, explică Adrian Andruș, un turdean care de mai bine de un deceniu lucrează în infastructură în Germania.  

În urmă cu circa două luni, cetățenii din cartierul Primăverii au reclamat, prin intermediul consilierului local Adrian Nap (PMP) că trotuarele construite de Primăria Turda pe strada lor sunt într-o parte.  Trotuarele în dungă nu sunt chiar o noutate în peisajul lucrărilor de infrastructură din Turda. Au mai fost întâlnite pe str. Alexandru Ioan Cuza, unde apa de pe stradă ajungea în casele oamenilor, dar acolo gradul de înclinare nu era așa de evident.

262ac1ec 579d 4bb2 82c4 7e74f6c20c34
Pe strada Octavian Goga, ai două variante: te ineci în noroi, la dezgheț sau îți rupi picioarele la îngheț. ”Puteau îndrepta strada, până la asfaltare”, susțin oamenii din zonă

Administrația locală de la Turda l-a acuzat pe consilierul local din opoziției că e populist și că-și face nejustificat reclamă politică, deoarece lucrările din cartierul Primăverii nu sunt nici finalizate nici recepționate. Municipalitatea a promis că va lua măsuri.

La două luni de la incident, lucrurile nu s-au schimbat deloc, ba stau și mai rău. ”La intrarea pe strada Octavian Goga au lăsat niște gropi de nu puteai intrat. Aici efectiv riști să-ți rupi gâtul. Înțeleg că se lucrează, dar măcar să îndrepte drumurile, să le repare puțin”, a comentat un locatar de pe stradă.

Municipalitatea nu are o semnalizare adecvată a lucrărilor. Străzile au înghețat iar pe trotuarele neterminate și într-o dungă, din Turda nu poți merge fără riscul să-ți rupi picioarele.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.