Primăria Turda supraveghează traficul de droguri din oraș dar refuză să-i informeze pe turdeni despre zonele periculoase

0
Stirile Primariei Foto

Municipiul Turda a admis că supraveghează video zonele unde se face trafic de droguri în oraș, dar și zonele în care sunt comise violențe asupra copiilor, dar refuză să comunice public care sunt zonele de risc. Operațiunea de supraveghere a traficului de droguri ar fi efectuată de Poliția Locală Turda. Nu este foarte clar la această dată dacă refuzul Primăriei Turda de a clarifica unde se vând droguri în oraș e doar un un dispreț la adresa siguranței cetățenilor, doar incompetență sau de fapt asistăm la o operațiune de protejare a rețelelor de traficanți.

Faptul că administrația primarului Cristian Matei recunoaște că supraveghează traficul de droguri dar că nu vrea să precizeze unde anume tinerii și copii sunt expuși riscului, arată că oficialii de la Turda sacrifică interesul părinților de a cunoaște care zonele periculoase din oraș.

Potrivit unei adrese a Primăriei Turda, operațiunea de supraveghere a traficului de droguri ar fi efectuată de Poliția Locală Turda.

Primăria Turda Supraveghează Cu Camere Video Traficul De Droguri Din Oraș. Ascunde însă Care E Locația Acestor Zone

Politică și Putere a adresat administrației locale o întrebare unde sunt amplasate camerele de luat vederi din sistemul video de supraveghere a orașului.

”Locațiile unde sunt amplasate camere de supraveghere sunt punct de interes public, bine stabilite în vederea creșterii nivelului de securitate al locuitorilor și prevenirea faptelor antisociale în zonele de interes public din municipiu (furt, tâlhărie, vandalism, folosirea armelor, trafic de droguri, persoane turbulente, constrângeri asupra persoanelor, în special asupra copiilor,etc).”, se arată în adresa municipalității. Deși admite că sunt locații de interes public, Primăria Turda refuză să le comunice unde anume se vând droguri.

Ulterior, la o solicitare suplimentară de a clarifica care sunt zonele expuse traficului de droguri din oraș sau zonele în care copii sunt victime ale constângerilor, Primăria Turda a refuzat să comunice aceste informații și a apreciat că informațiile sunt confidențiale și sunt incluse pe lista informațiilor ce nu pot fi comunicate, potrivit legii.

Documentul integral mai jos.

raspuns-horea-hudrea-camere-video-1-1-1

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.