Se fură bani din bugetul local al Municipiului Turda? Politică și Putere a cerut explicații celor implicați

0
Stirile Primariei Foto

Două poziții de pe lista de investiții din anul 2022 au fost rebugetate în anexa de investiții a anului 2023 deși contractele de prestări servicii au fost semnate încă din ianuarie anul trecut.

Deși achiziția publică a fost făcută deja in ianuarie 2022, deși nu e vorba de un program multi-anual ci de contracte ce trebuiau executate în termen de 3 luni, Primăria Turda a rebugetat exact aceleași servicii în anul 2023, dar la un preț mai mare.

Politica si Putere a cerut puncte de vedere administrației locale și firmei care a contractat serviciile. Reprezentantul firmei Arhi Box din Cluj Napoca a refuzat să clarifice aspecte legate de executarea contractului și a invocat motive de confidențialitate, deși e vorba de un contract de achiziții publice.

  Municipiul Turda a semnat la 25.01.2022 două contracte prin care urma să se realizeze două studii de fezabilitate, unul pentru exproprierea unui teren la Liceul Liviu Rebreanu din Turda celălalt pentru exproprierea unui teren lângă Grădinița Sf Maria din Turda.

Contracte
Municipiul Turda a publicat pe site-ul propriu lista contractelor, inclusiv pentru două SF-uri cu termen strict de predare, de trei luni.

Contractul 2488/2022 semnat cu firma Arhi Box din Cluj, privitor de la terenul de la Liceul Rebreanu era în valoare de 65.000 de lei iar contractul 2489/2022 privitor la Grădinița Sf Maria era de 55.000 de lei. Ambele contracte aveau termen de finalizare de 3 luni. Fiind semnate la 10.02.2022 urmau să fie finalizate la data de 10 mai 2022, așadar nu ne aflăm în fața unor lucrări sau servicii multi-anuale ci în fața unei prestări de servicii cu termen contractual de executie strict definit.

În noiembrie 2022, Primăria Turda anunaț că  Studiul de fezabilitate care a constituit obiectul contractului nr.2488/2022, a fost predat dar urmează să fie verificat și analizat iar  contractual  nr.2489/2022 era în curs de executare.

Contracte2
Deși au fost făcute achizițiile publice, în 2022, deși unul din SF-uri a fost deja livrat, Municipiul Turda a rebugetate cele două studii la prețuri mai mari, în anexa de investiții din 2023

Deși   cheltuielile assimilate investițiilor fuseseră contracte,   un Studiu de Fezabilitate a fost   realizat și nu ne aflăm în fața unor proiecte multi-anuale,  cele două SF-uri au fost rebugetate din nou în bugetul local al municipiului Turda pentru anul 2023  cu sume crescute de 67 și 78.0000 de lei.

Reprezentantul firmei Arhi Box a refuzat să clarifice  dacă al doilea SF a fost livrat municipiului Turda .

Politică și Putere a cerut  firmei Arhi Box să clarifice următoarele aspecte:

  1. Dacă al doilea Studiu de Fezabilitate afferent contractului 2489/2022  a fost livrat Primăriei Turda

Am cerut Primăriei Turda clarificări privitoare la motivul pentru care cele două SF-uri au fost rebugetate pe lista de investiții la valori mai mari, deși nu sunt programe sau servicii multi-anuale, au fost deja achiziționate iar cel puțin într-un caz serviciul a fost executat.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.