Document: Turda va plăti 472787 de lei pentru exproprierea clădirii CFR de pe strada Fabricii

0
Str Fabricii Locuinte Angajati Cfr Post De Militie Spatii Tehnice 2016

foto: Ana Maria Cătălina (https://ana-maria-catalina.blogspot.com/)

Societatea Națională CFR Călători SA  a acceptat exproprierea votată de Consiliul Local Turda în vara anului 2022 iar suma care urmează să fie plătită sub formă de despăgubiri este de 472787 lei.

Potrivit unui angajat din cadrul Serviciului Administrației Publică Locală (SAPL) din Primăria Turda, care nu a dorit să fie menționat nominal, din cauza unor clauze de confidențialitate, la nivelul administrației locale au existat discuții referitoare la valoarea de cumpărare. ”Nu toți funcționarii publici au fost de acord cu tranzacția în forma grăbită în care a soluționat-o primarul Cristian Matei, încă din luna septembrie.  Au fost comentarii și printre juriști. Ședința Comisiei a fost făcută în ultima clipă,  în 29 decembrie și au lipsit consilierul juridic al Prefecturii și reprezentantul Serviciului de Cadastru”, explică sursa Politică și Putere.

      Valoarea despăgubirii este una controversată, explică un specialist al pieței imobiliare din Turda. ”Dacă ținem cont că recent în Turda s-a vândut un apartament cu 100.000 de euro, e un preț bun. Dacă ținem cont că e o clădire puternic degradată și într-o locație dezastruoasă, nu merită banii. Presupun că cel care a aprobat despăgubirea face reabilitarea pe banii turdenilor, nu pe banii lui, altfel nu o cumpăra la prețul acela”, explică specialistul în imobiliare.

Documentul privitor la expropriere poate fi consultat mai jos.

document

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.