Domeniul Public Turda taxează în mod ilegal parcarea autoturismelor

0
Domeniul Public Turda Taxează în Mod Ilegal Parcarea Autoturismelor

Domeniul Public Turda, care administrează parcările din oraș face o taxare ilegală, avertizează consilierul local Adrian Nap. Persoane angajate la Domeniul Public eliberează un ”bon de taxare” în valoare de 4 lei/oră.

Bonul nu îndeplinește cerințele legale din regulamentul serviciului public de parcări care prevede în mod expres că taxarea se face fracții de timp începând de la o jumătate de oră.

Situația sesizată de consilierul local urmează să facă obiectul unei plângeri penale, a anunțat politicianul din opoziție.

Cornel Oltean, unul din membrii Consiliului de Administrație de la Domeniul Public SA a refuzat să precizeze dacă tarifarea aplicată de Domeniul Public a fost discutată în Consiliul de Administrație. ”Faceți o cerere în baza legii și instituția vă răspunde”, a comentat Oltean.

Pe site-ul companiei publice Domeniul Public SA lipsesc hotărârile Consiliului de Administrație din anul 2022, așa că nu putem ști dacă și cine a aprobat o modalitate de tarifare a parcărilor cu ora care contravine regulamentului de administrare a parcărilor din Turda aprobat de către Consiliul Local.

Consilierul local din Opoziție, Adrian Nap a avertizat că tarifarea cu 4 lei/oră făcută de Domeniul Public SA contravine normelor aprobate. ”S-au încasat bani ilegal, în parcarea din centru. Unde au mers acești bani? Nimeni nu știe sau nu vrea să zică. Nu pot să accept astfel de abuzuri, care se fac împotriva turdenilor. Am semnale că și acum se merge cu japca prin parcări, pe la Materna, cu tarife ilegale”, a declarat Adrian Nap.

Nelegalitatea incasărilor făcute de Domeniul Public Turda se referă la două aspecte distincte. În primul rând, compania publică a încasat tarife de parcare înainte să primească în administrare serviciul public de parcări. Încasările nu au bază legală și nu pot fi evidențiate ca atare în contabilitate. A doua chestiune nelegală e faptul că bonurile de tarifare emise se fac pentru fracția de 1 oră când regulamentele spun că taxarea începe de la o jumătate de oră. În plus, pe bon nu este înscrisă în vreun fel ora emiterii.

Politica și Putere a cerut Domeniului Public SA, în această dimineață, să indice în baza căror norme aprobate de Consiliul Local se face tarifarea în parcările din oraș. Până la această oră nu a fost transmis un răspuns oficial.

Nici Consiliul de Administrație al Domeniului Public nu clarifică cine a hotărât acest mod de tarifare. Pe pagina companiei publice nu sunt publicate niciuna din hotărârile CA din 2022.

Gmail
Dl Oltean Cornel, membru al Consiliului de Administrație al SC Domeniul Public SA Turda, a refuzat
să explice cine a aprobat tarifarea parcărilor cu bonuri de parcare nelegale

Cornel Oltean, unul din membrii Consiliului de Administrație de la Domeniul Public SA a refuzat deasemeneea să clarifice dacă Consiliul de Administrație a aprobat această metodă de tarifare.

Inițial Cornel Oltean a apreciat că nu poate oferi informații telefonice ci doar față în față și după ora 15.30, deoarece se află la serviciu, la plăcintăria din Piața Centrală. Ulterior, după terminarea programului de lucru la plăcintărie, administratorul Domeniului Public SA a invocat faptul că nu poate da detalii de unul singur, deoarece Consiliul de Administrației e un organism colectiv.

” Consiliul de Administrație este solidar, e un tot unitar, dacă doriți să aflați ceea ce se întampla în interiorul instituției, puteți trimite e-mail și veți primi informațiile fără problemă. Tooate hotărârile pe care le luăm le puteti afla de pe site-ul companiei”, a explicat Oltean, care a precizat că nu-și poate explica de ce hotărârile Consiliului de Administrație nu sunt publicate.

.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.