Va învinge Adrian Nap, administrația primarului Matei, în instanță?

0
Cccc

Tribunalul Cluj va judeca în 10 ianuarie în procesul deschis de către consilierul Adrian Nap, împotriva administrației locale de la Turda, prin care se cere anularea hotărârii Consiliului Local Turda, privitoare la zonarea orașului.

Anterior aprobării proiectului de zonare, consilierii locali din opoziției au cerut refacerea proiectului deoarece avea serioase nereguli. Zonarea municipiului Turda este importantă deoarece în funcție de aceasta se stabilește valoarea impozitelor pe terenuri și clădiri.

Procesul deschis de consilierul local Adrian Nap are o nouă înfățișare în 10 ianuarie, dată până la care Primăria Turda trebuie să depună o serie de acte la dosar. ”Până acum nu au depus ce trebuia. Dacă nu vor depune, voi cere probabil amendarea primarului”, explică consilierul local Adrian Nap. Este așteptat ca Primăria Turda să completeze actele de la dosar cu o zi înainte de proces, o practică legală dar  imorală folosită de municipalitate cu scopul de a-și încurca juridic adversarii.

Procesul deschis de consilierul local Adrian Nap este motivat de faptul că adoptarea Hotărârii Consiliului Local Turda cu nr 216/2021 a fost făcută cu încălcarea prevederilor legale. La ședință nu a fost prezent numărul de consilieri locali necesar pentru adoptarea hotârârii iar doi consilieri locali au votat prin Whatsatpp. Nelegalitatea a fost confirmată de Prefectura Cluj.

Miza anulării hotărârii Consiliului Local Turda este una importantă atât din punct de vedere politic cât și din punct de vedere administrativ. Pe de-o parte, primarul și echipa lui și-a bătut joc de opoziția locală, care a dorit să discute serios pe marginea proiectului de hotărâre. Pe de altă parte, zone din Turda, precum cartierele Barbu Lăutaru sau Margaretelor au fost păstrate în mod forțat în zonă scăzută de impozitare, deși potrivit criteriilor trebuiau incluse în zona A. ”Fraierii plătesc, șmecherii scapă, acesta e mesajul pe care primarul Matei îl transmite turdenilor și acest lucru vreau să-l corectez”, susțune consilierul PMP, Adrian Nap.

Procesul de anulare a zonării muncipiului Turda va dura însă cel puțin până al sfârșitul acestui an, deoarece va fi atacat în instanțele superioare.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.