Document: Țeapa trasă turdenilor cu dublarea tarifului la parcarea de reședință

0
7233b523 783e 4045 A716 Db52415eabbc

Turdenii vociferează la coada la care stau pentru a plăti abonamentele de parcare. Nu au ce face însă, și plătesc. În caz contrar pot pierde locul de parcare rezervat cu greu, în fiecar an. La Cluj, prețul unei parcări începe de la 56 de lei/an și ajunge la maximum 125 de lei pe an, dar acest ultim preț e stabilit pentru parking-uri.

Politică și Putere vă prezintă țeapa financiară trasă turdenilor de consilierii PNL și UDMR din Consiliul Local Turda, care au dublat tarifele, într-un an de criză.

Dacă cineva ar merita o primă în bani și felicitări nu sunt nici primarul Turzii, nici directorul Domeniului Public și nici consilierii locali PNL-UDMR care au umflat din pix abonamentele pentru parcările de reședință. Eroinele lunii în administrația locală de la Turda sunt angajatele serviciului public de parcări.

La fostul sediu al API srl, firma care administra parcările până în anul trecut, se lucrează de  la fereastră. La geam se preiau documentele și banii, tot la geam se eliberează factura și chitanța. ”Ghișeul” de la geam e maximum de amenajare administrativă pe care administrația locală a fost în stare să-l realizeze în ultimii cinci ani, deși a încasat aproape 1 milion de lei din parcările de reședință, în ultimii ani

Cele două angajate se mișcă rapid, cel puțin la orele dimineții. Mă gândesc că dacă țin ritmul până la sfârșitul unei zile, vor fi terminate din punct de vedere fizic și psihic.

Coada se întinde până dincolo de curtea interioară a instituției publice. Oamenii, unii vociferează, alții doar mormăie. Se fac glume precum se făceau la cozile la carne înainte de 1989, glume mascate,  pe care doar unii reușeau să le înțeleagă. ”Vreau să știu ce acte ne trebuie, că bani câți trebuie să dăm, știm toți, sta-i-ar în gât….” comentează un abonat, venit doar să se documenteze.

E un pas înainte față de anii trecuți. Acum nu mai e nevoie de completarea unei cereri. Au simplificat procedura ca banii să se încaseze rapid.

Încasarea unei sume duble e însă o țeapă financiară trasă de Consiliul Local propriilor cetățeni.

La Cluj Napoca, tarifele pentru anul 2023 încep pentru persoanele fizice de la 56 de lei/an și ajung până la cel mult 85 lei pe an.  În cazul parking-uriloe tariful maxim la persoanele fizice este de 124 lei/an. Persoanele juridice sunt taxate mai mult.

Spre deosebire de Turda, unde Consiliul Local a dublat tariful la 300 de lei/an respectiv 250 de lei la plata integrală, consilierii locali din Cluj Napoca au mărit taxele de parcare strict cu inflația.

Mai jos aveți taxele de parcare din Cluj Napoca, adoptate prin Hotărârea Consiliului Local  Cluj Napoca 926/2022.

926-din-2022-1

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.