Acuzații de falsificare a votului în Consiliul Local Turda. Secretara municipiului și doi consilieri sunt protagonoștii unui scandal politic provocat de PMP Turda

0
Mihaela Marginean Foto

Secretara Municipiului Turda, Mihaela Mărginean și consilierii Paul Sârbu și Igor Cojocaru sunt protagoniștii unui scandal politic declanșat de PMP Turda, care acuză falsificarea unei proceduri de vot în Consiliul Local.

Incidentul ar fi avut loc în data de 16 decembrie, într-o ședință a Consiliului Local în care se discuta un proiect important pentru o investiție în cartierul Poiana.

PMP Turda a dat publicității un video în care acuză falisificarea unei proceduri de vot în Consiliul Local Turda

La ședința Consiliului Local din 16.11.2022 au participat 15 consilieri locali conectați online. Consilierul PNL Igor Cojocaru a anunțat pe WhatsApp că nu poate participa și că votul său e “pentru”. Această procedură însă a fost declarată ilegală de Prefectura Cluj. ”Cojocaru Igor. Dl Cojocaru, ne auziți? Dl Cojocaru este conectat dar de moment se pare că nu ne aude”, a declaret secretara Mihaela Mărginean, deși consilierul Igor Cojocaru nu apărea conectat online.

Pe ordinea de zi a ședinței figura un singur proiect ce putea fi aprobat doar cu 11  voturi.

Președintele de ședință anunță că sunt 10 voturi ”pentru” și cinci abțineri. Președintele de ședință remarcă că o persoană nu a votat, moment în care consilierul local Paul Sârbu declară că el este cel care nu a votat.

Administrația publică locală nu a făcut precizări publice cu privire la acuzațiile de  falsificare a votului în Consiliul Local Turda.

”Acuzațiile sunt grave iar dacă sunt adevărate sunt din categoria de infracțiuni care poate pune capăt unei cariere politice în provincie deoarece vorbim de fals în înscrisuri oficiale. Primul lucru la care ar trebui să fie atenți e dacă au semnat vreun contract în baza acestui act administrativ aprobat”, au explicat avocații contactați de Politică și Putere.

Nici unul din protagoniștii scandalului declanșat de PMP nu a răspuns apelurilor telefonice, pentru clarificări.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.