Militarii care au salvat onoarea Armatei și a autorităților, la Turda

0
Militari

Trei militari, după ținută, aparținând de Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, au salvat onoarea Armatei Române, la ceremoniile dedicate Zilei Armatei, din 25 octombrie 2022.

Cei trei militari au rămas la locul lor, în semn de respect, pentru toți partcipanții la depunerile de coroane de la Ziua Armatei. Spre deosebire de cei trei militari care s-au comportat cu onoare, colegii lor din Turda au rupt rândurile. La fel și primarul și ceilalți oficiali.

Potrivit Legii 215/2016, privind ceremoniile oficiale, pot depune coroane de flori în cadrul unei ceremonii militare un număr restrâns de oficialități și instituții. Printre aceștia se numără Președintele/Administrația Prezidențială, Parlamentul României, Parlamentul European, Guvernul României/Prefectul, primarul, președintele Consiliului Județean, corpul diplomatic și entitatea organizatoare.

După încheierea ceremoniei oficiale pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane. Partidele politice, companiile publice, asociațiile veteranilor de război sau asociațiile deținuților politici, școlile, depun cu toții coroane după ceremonia oficială, inițială. Merită aceștia să fie tratați cu respect?

Deși oficialii și militarii nu aveau obligația legală de a participa până la final și până când toți ceilalți participanți depun coroane, militarii Bazei 71 Aeriene au fost singurii care au dat dovadă de respect și politețe desăvârșită.

Au rămas pe poziții până când ultima instituție locală a de pus coroanele.

Să sperăm că exemplul lor va fi preluat iar restul autorităților locale îi vor trata cu respectul cuvenit pe toți participanții la ceremonia dedicată Zilei Naționale.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.