Fermierii români s-au instruit la Atena, în managementul cooperativelor agricole. ”Asocierea fermierilor, dezvoltă agricultura”, crede fermierul Emil Turdean

0
Ad4cff9f A679 40d3 9055 184b0ed26415

Peste 30 de fermieri din România și alte țări europene au participat la Atena la un training extins în managementul cooperativelor agricole. La eveniment, din zona Turzii, a participat Emil Turdean, reprezentând Cooperativa ”Podișul Transilvaniei”.

Participarea la eveniment a fost organizată de Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal, din România, în baza unui program Erasmus +, finanțat din fonduri europene.

” Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal  s-a înființat prin asocierea a opt cooperative agricole, ce administrau peste 150.000 de hectare și aveau la înființare o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de lei. Azi sunt 40 de cooperative agricole asociate. Cooperativele agricole pot întări dezvoltarea agriculturii”, spune femierul Emil Turdean. Cooperativa Podișul Transilvaniei, din care face parte și Emil Turdean grupează peste 20.000 ”La Atena au fost fermieri din România, Franța, Estonia și Finlana iar înâlnirea ne-a permis să comparăm solțiile tehnice pe care le folosim în agricultura de înalt randament”, a explicat Emil Turdean.

Efe87be3 1cd1 486f A4cf 3565a5561ddd
O cooperativă specializată în cultura de oregano, din Grecia, exportă condimente în toată lumea cu câștiguri însemnate

Acesta a relatat că au fost interesantă și vizita la  o fermă și o  fabrică ce prelucra culturi de oregano pe care le exporta peste tot în lume dar și modelele studiate. ”M-a impresionat exemplul Florida`s Natural, o cooperație înființată în 1930 în Statele Unite și care  este   funcțională chiar și azi după 85 de ani. Comparând cu viața medie de reziliență a unei firme, vedem că îm general cooperativele agricole sunt în avantaj”, mai crede Emil Turdean.   

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.