Joe Biden de Turda. Primarul Matei vorbește despre ”Bogdan, continuatorul” și uită numele străzilor și colaboratorilor

0
Joe Biden De Turda. Primarul Matei Vorbește Despre ”bogdan, Continuatorul” și Uită Numele Străzilor și Colaboratorilor

Ultimul discurs al primarului Turzii, Cristian Matei susținut în fața romilor din Partida Romilor Pro Europa, indică  faptul că edilul Turzii se confruntă cu tulburări de memorie.  Discursul primarului nu oferă însă suficiente indicii cu privire la gravitatea simptomelor sau indicii dacă acestea sunt rezultatul unei  deteriorări a funcțiilor congnitive, sau e doar o situație generată de superficialitate ori oboseală.

În ultimele șase luni, intervențiile publice ale primarului Turzii,  arată că acesta confundă tot mai des termeni și noțiuni, dar și stări de fapt.

”Bună seara tuturor, acuma când mergem acasă deja-i noapte”, și-a început discursul primarul Turzii, o replică care pare să nu aibă nicio legătură cu următoarele idei ale discursului.  ”Noi am pornit colaborarea de foarte mult timp, începând de la Margaretelor cu canal, cu fără canal, cu apă cu bătăi în drum, și așa mai departe și am încercat, atât eu și în calitatea de  director general la apă și Bogadan…continuatorul, și în calitate de primar să avem o relație bună și să continuăm dezvoltarea, adică emanciparea familiilor rome”, a declarat Cristian Matei.

În câteva rânduri, primarul nu și-a amintit numele unor străzi, spre exemplu când a vorbit despre strada Barbu Lăutaru sau a uitat numele corect al unor colaboratori, numindu-l ”Costică” pe facilitatorul pentru romi, Mitică Ferencz.

Primarul a concluzionat că va defrișa zona Teclu care e radioactivă, că are ”38.000 de vizualizări cu Spitalul”, cu reclama la secția de ginecologie. ” Mai punem o secție, mai sunt 38.000 și asta deranjează opoziția”, a comentat Cristian Matei despre propagana pe Facebook.  Primarul le-a promis romilor locuri de muncă în urma unui proiect social pe fonduri europene. Adevărul e că cele două proiecte de pe strada 22 Decembrie nu prevăd angajarea unor romi, în mod explicit. Unul din proiecte este un centru pentru copii aflați în situație de risc (vezi aici ), iar celălalt centru este un centru de igienă și sănătate (și aici) . În ambele cazuri se impune angajarea unor persoane specializate în servicii de asistență socială, fără a exclude posiblitatea ca acestea să fie și romi. ”Acolo s-a creat un nou acces pe Margaretelor”, a perorat primarul în mijlocul subiectului despre Nicolae Teclu, fapt care l-a determinat pe ginerele său, Bogdan Bobic să-i arunce o privire intrigată. Bobic l-a privit nedumerit pe primar și în timpul poveștii despre angajarea romilor.   ”Există radioactivitate”, a admis primarul Turzii, cu referire la Nicolae Teclu.

”Hai să facem o clacă, să trimit eu camioane și voi să mă ajutați să încărcați toate gunoaiele și să le dăm drumul să plece, de-acolo”, a lansat o idee de final, primarul Matei.

Primarul le-a promis romilor că va transfera locuințele sociale din domeniul public în domeniul privat și le va vinde locuințele. Propunerea primarului, cel puțin în acest moment, este discutabilă deoarece e nevoie de o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, pentru care e nevoie de 15 voturi, inclusiv de voturile opoziției. Este putin probabil ca cele trei partide de opozitie să accepte să diminueze fondul de locuințe sociale, doar pentru a valida promisiunile primarului Turzii.

În momentele de final, primarul nu a ratat ocazia să le amintească romilor că ”le-a dat loc de biserică”, pe strada Panait Cerna, deși potrivit legii, dreptul de administrare a domeniului public și privat aparține Consiliului Local, nu primarului.

Discursul primarului a fost înregistrat de publicația Agora Media și poate fi văzut aici

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.