Tot mai multe nereguli la Spitalul Municipal Turda. S-au încălcat normele de sănătate în muncă, anunță Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj

0
Spitalturda

Spitalul Municipal Turda a încălcat norme de sănătate în muncă și a organizat munca în unitatea sanitară cu încălcarea unor dispoziții legale, arată Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj.

Concluziile ITM se referă la Laboratorul de analize medicale și sunt rezultatul unui control care a avut loc la începutul lunii octombrie.

Potrivit legii, durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore iar salariații au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive. Deasemenea, după activitatea continuă aferentă activității curente și activitătii într-o linie de gardă, medicul beneficiază de o perioadă de repaus de 24 de ore. ITM Cluj a precizat că aceste prevederi legale au fost încălcate la Spitalul Municipal.

Conducerea Spitalului Municipal și Primăria Turda au refuzat să comenteze la sfârșiul săptămânii trecute care sunt încălcările dispozițiilor referitoare la timpul de muncă și timpul de odihnă în special în cadrul personalului încadrat în linia de gardă a laboratorului spitalului. Deasemenea cele două instituții au refuzat să precizeze un punct de vedere dacă se impune un audit și adoptarea de noi proceduri de securitate în muncă.

Mai multe cadre medicale din compartimente diferite  ale Spitatulului Municipal Turda au reclamat faptul că organigrama spitalului este prost făcută și spitalul se confruntă de ani de zile cu o criză de personal medical care nu a fost rezolvată la nivel managerial.

s22bw-422111514501

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.