Membrii Bisericii Penticostale parchează ilegal pe strada Avram Iancu. Sunt protejați de Poliția Locală?

0
00c330b0 1917 4fe0 9726 6ea80dc47703

Zeci de mașini sunt parcate ilegal pe strada Avram Iancu din Turda, unele în fața Bisericii Penticostale ”Alfa și Omega”. Surse din Poliția Locală Turda afirmă că membrii cultului penticostal sunt protejați de amenzi la dispoziția unor șefi din Poliția Locală. Membri importanți ai aceste comunități creștine sunt persoane importante din conducerea orașului. Dintre aceștia cei mai cunoscuți sunt Gheorghe Balahura, directorului Domeniului Public și Paul Sârbu, președintele Comisiei de Urbanism.

Nu există o o dovadă că penticostalii din Turda sunt protejați de aplicarea legii printr-o intervenție directă a celor doi lideri. Protecția există însă, deoarece echipajele de Poliție se fac că nu văd încălcarea legii. În mod regulat, membrii Bisericii Penticostale Alfa și Omega încalcă legea în văzul întregului oraș, dar nu pățesc nimic.

Explicație video: Patrulele de Poliție Locală se fac că nu văd încălcarea legii de către membrii Bisericii Penticostale. În timp ce membrii cultului penticostal parchează ilegal și fără să plătească, ”fratele Gheorghe Balahura”, directorul Domeniului Public se pregătește să umfle prețurile la părcările de reședință ale turdenilor de rând.

” Venind de la Cluj cu microbuzul rămâi uimit de ce vezi pe strada Avram Iancu. Practic tot orașul vede că în cazul membrilor Bisericii Penticostale nu se aplică legea”, este unul din mesajele transmise prin e-mail, către Politică și Putere.

O astfel de situație a fost observată și în seara zilei e 6 noiembrie 2022, când zeci de mașini au fost parcate ilegal pe strada Avram Iancu. Un echipaj al Poliției Locale a patrulat de două ori pe stradă, într-un interval de 30 de minute, dar polițiștii s-au făcut că nu văd parcările în zona restricționată cu ”Oprirea Interzisă”. Turdenii văd însă această situație joia și duminica, dimineața și seara, dar nimeni nu ia măsuri.

În timp ce frații de credință a dlui Gheorghe Balahura parchează ilegal, fără să plătească și fără să fie sancționați în vreun fel, directorul Domeniului Public Turda vrea să dubleze tarifele de parcare de reședință și să scoată mai mulți bani din buzunarele turdenilor.

Turdenii obișnuiți primesc amenzi

Cătălin Luca este un turdean care a primit amendă de “parcare neregulamentara”. Acesta a parcat pe bordură pe str Narciselor Binențeles, parchez acolo de 4 luni , eu si înca 10 persoane care, cum are noroc, nimeni nu s-a plans ca nu poate intra în parcare sau macar sa deranjeze . Dar culmea ca numai eu mă trezesc cu amenzi cuprinse între 400-800 lei din partea politiei locale”, a scris turdeanul pe rețeaua Facebook, la data de 5 noiembrie 2022. Acesta a început să filmeze prin oraș locuri unde Poliția nu vede încălcarea legii și parcările ilegale de autoturisme.

În timp ce turdenaul Cătălin Luca primește amendă, membrii Bisericii Penticostale sunt trecuți cu vederea.

Ce ar trebui să facă ”fratele Balahura”, înainte să mărească taxele de parcare?

Înainte să propună și să aprobe țepe financiare pe seama buzunarului turdenilor, directorul Domeniului Public, Primăria și Poliția Locală ar trebui să demareze sistematizarea metodică a parcărilor publice din oraș. ”Fratele Balahura”, care administrează serviciul public de parcări din Turda are toate pârghiile legale să o facă și se poate bucura de sprijinul nemijlocit al ”Fratelui Sârbu”. Cei doi lideri ai aministrației locale n-au decât să găsească soluțiile legal astfel încât  Biserica Penticostală, la fel ca orice altă instituție din orașul acesta, să beneficieze legal de locuri de parcare plătite. În plus, Poliția Locală ar trebui să sancționeze egal încălcarea legii, nu de alta, dar un oraș întreg vede că protejează grupuri de interes și încă o fac și fără jenă, ”la drumul mare”.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.