Emil Turdean s-a întâlnit cu fostul ambasador al SUA în România, la  Transilvania Food Summit

0
Whatsapp Image 2022 11 03 At 22 30 29 1

Fermierul Emil Turdean, unul din cei șapte cumpărători ai Fabricii de Zahăr de la Luduș a participat ieri la o întâlnire cu specialiști și înalți oficiali, organizată de Universitatea de Științe Agricole. La eveniment a participat și fostul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman.

Transilvania Food Summit are ca obiectiv principal reunirea mediului academic cu cel administrativ și de afaceri, a societății civile și a specialiștilor din domenii cheie, care să-și expună strategiile privind consolidarea poziției fermierilor români în lanțul agroalimentar, promovarea produselor tradiționale romanești și a tradițiilor culturale și gastronomice transilvane, precum și creșterea încrederii consumatorilor în produsele alimentare romanești și în cele locale.

” La forumul de la Cluj s-au discutat și probleme de securitate alimentară iar SUA care are companii de vârf în domeniul cercetării, agriculturii și industriei alimentare este mereu atentă la aceste subiecte. Este firesc ca foști sau activi diplomați ai SUA să participle la astfel de evenimente, mai ales în contextual actual”, a arătat Emil Turdean. Fermierul a mai precizat și faptul că în aceste zile se derulează procesul de preluare a Fabricii de Zahăr de la Luduș, care urmează să fie administrată de șapte mari fermieri din Transilvania.

Între temele propuse pentru dezbateri la Transilvania Food Summit  se numără dezvoltarea piețelor locale; importanța lanțurilor scurte alimentare; rolul parteneriatelor și al cooperativelor în consolidarea și facilitarea prezenței pe piață a producătorilor și procesatorilor; cercetarea, inovarea și agricultura de precizie; perspectivele agriculturii ecologice în România și Europa; promovarea produselor agro-alimentare românești; prezența alimentelor românești în lanțurile HoReCa și retail sau economia circulară în zonele montane. La eveniment a participat și Călin Fărgagiu, primarul din Sănduleșit în calitatea sa de membru fondator al unei cooperative agricole.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.