Directoarea Colegiului Național Mihai Viteazu Turda, demisă de Consiliul Profesoral

0
Yxnoptqymmrlndfknjzkmgi2n2vkowq4mzvjm2zizdy2ngy0 Thumb

Peste două treimi din profesorii CNMV au votat astăzi pentru demiterea directoarei Codruța Andreica, potrivit unor surse din unitatea de învățământ. Andreica nu va fi demisă automat ci se va organiza un audit iar decizia finală aparține Inspectoratului Școlar Județean.

La ora 14.00, directoarea CNMV și directorul adjunct al liceului erau într-o așa numită ”celulă de criză” în biroul Geaninei Matei, nora primarului Turzii și directoarea Școlii Teodor Murășanu. Potrivit acelorași surse, directoarea Codruța Andreica și-a închis telefonul în seiful CNMV.

Instituția de învățământ și conducerea acesteia nu au putut fi contactate pentru confirmări și detalii, pe numerele fixe și mobile de telefon, ce au fost indisponibile.

Informațiile nu au fost confirmate oficial dar au fost prezentate distinct de surse din CNMV și Școala Teodor Murășanu Turda.

Vestea demiterii directoarei CNMV vine în contextul unor tensiuni crescute între conducerea CNMV și profesori și după o altă încercare eșuată în acest sens, din luna septembrie. Andreica nu a putut fi demisă atunci, din lipsă de cvorum.

UPDATE:

”Directorul unităţii de învăţământ de stat poate fi eliberat din funcţie la propunerea motivată a consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, la propunerea a 2/3 dintre membrii consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ sau la propunerea consiliului profesoral, cu votul a 2/3 dintre membri. În această ultimă situaţie este obligatorie realizarea unui audit în urma solicitării scrise a primarului, cu acordul inspectoratului şcolar. Rezultatele auditului se analizează în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar. În funcţie de hotărârea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, inspectorul şcolar general emite decizia de eliberare din funcţie a directorului unităţii de învăţământ”- se arată în  Ordinul 5079/2016 al Ministrului Educației. La Consiliul Profesoral în care s-a votat demiterea directoarei CNMV au fost prezenți 27 de profesori dintre care 25 de profesori cu norma de bază în Colegiul Național Mihai Viteazu dintre care 19 au votat pentru demisie. Ulterior evenimentului, profesorii semnatari ai cererii de demisie nu mai erau chiar foarte siguri că s-a atins numărul necesar de voturi. ”Rămâne să vedem dacă era necesar un număr de două treimi din totalul mebrilor Consiliului Profesoral sau 2/3 din numărul celor prezenți”, a comentat un membru al Consiliului Profesoral.

Directoarea CNMV Codruța Andreica, numită cu susținerea primarului Turzii, Cristian Matei este puternic contestată de profesori și este acuzată printre altele de plagiat și folosire netransparentă a fondurilor școlii. Potrivit unor cadre didactice, Andreica a prezentat un Plan de Dezvoltare Instituțională al Colegiului Național Mihai Viteazu copiat de la Liceul Grigore Moisil din Tulcea. Fosta directoare a CNMV ar fi cercetat documentul și a descoperit că antetul liceului din Tulcea a fost eliminat de pe primele pagini, dar nu de pe toate foile din document. Consiliul Profesoral a refuzat votarea PDI iar ulterior directoarea CNMV a dispus refacerea documentului cu ”ajutorul” altor cadre didactice. O altă acuzație adusă directoarei e aceea de deturnare de fonduri, aceasta folosind discreționar banii adunați din donațiile și vânzările de bilete de la un concert organizat la liceu. 

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.