Emil Turdean ar putea candida pentru funcția de primar la Turda sau Moldovenești, susțin surse din USR

0
Turdean

Fermierul Emil Turdean ar urma să se înscrie în competiția electorală pentru postul de primar fie la Turda, fie la Moldovenești, susțin surse din conducerea USR. Informația nu e confirmată oficial și nu e cunoscută la nivelul conducerii locale a partidului.

Fermierul din Turda a evitat să confirme sau să infirme informația. ”Dacă voi candida o să o fac doar dacă am o echipă”, a comentat Turdean.
Emil Turdean conduce o fermă agricolă ce administrează câteva sute de hectare de teren în județul Cluj și alte județe limitrofe. Recent s-a implicat în modernizarea fabricii de zahăr de la Luduș, fiind unul din cei 7 fermieri români care au cumpărat fabrica.

Discuțiile pe marginea candidatorii lui Turdean au apărut în contextul în care conducerea USR dorește în zonă un candidat suficient de vocal care să se opună ofertei liberalilor și celor din PSD. Este neclar dacă candidatura lui Turdean e gândită pentru Turda, sau se are în vedere o candidatură care s-ă promoveze USR în mediul rural din zonă, acolo unde partidul este deficitar. ”La Turda, trebuie să fie un personaj suficient de puternic, încât să nu fie influențat direct de puterea și banii liderilor liberali locali”, susțin surse din partid. Acestea recunosc însă că puterea financiară a lui Turdean, care e un punct forte pentru că-l fac independent, nu e suficientă și e nevoie și de sprijinul politic al partidului. ”Are bani, nu poate fi cumpărat cu favoruri, a demonstrat că e bun organizator și că-și administrează o afacere de zeci de milioane. Mai e nevoie doar de sprijinul politic al partidului. Turdean poate fi trimis să vorbească direct cu oamenii din Turda și le poate explica faptul că e în stare să pună ordine în oraș. Acesta e un mare avantaj”, susțin sursele Politică și Putere.

Emil Turdean este însă evaziv cu privire la o candidatură proprie. ”Nu m-am decis cu privire la vreo candidatură. Dacă voi candida o să o fac doar dacă am o echipă suficient de puternică să schimbăm adminstrația locală de la Turda. Ce pot să vă spun cu siguranță, e că dacă eram la eu la primărie nu vedeați harababura de lucrări în oraș”, spune Turdean.

Informația privind candidatura nu e cunoscută la nivelul conducerii locale a partidului. Președintele USR Turda, Ciprian Rigman spune că o astfel de intenție nu a fost discutată la nivel local. ”E un zvon, nu știu și nu cred că Emil Turdean va intra într-o astfel de competiție electorală”, spune Ciprian Rigman.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.