Curtea de Apel Cluj dă o sentință definitivă împotriva Primăriei Turda. Rapoartele de progres privitoare la fondurile europene sunt documente publice

0
Petruares

Curtea de Apel Cluj a respins ieri un recurs al Municipiului Turda care a refuzat să facă publice rapoartele de progres cu privire la lucrările pe fonduri europene. Procesul făcea referire la comunicarea de informații publice, în baza Legii 544/2001.

Anterior, Tribunalul Cluj a impus municipalității să transmită informații privitoare la fondurile europene de modernizare a sistemului public de transport.

Municipiul Turda trebuie să facă publice cpntractele de finanțare și anexele sale precum și rapoartele de progres ale proiectelor europene finanțate prin Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, au stabilit instanțele judecătorești de la Cluj. Sunt vizate „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a Municipiului Turda”, „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a Municipiului Turda”, „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de est a Municipiului Turda”, „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a Municipiului Turda”.

Sentința inițială a Tribunalului Cluj a fost pronunțată în aprilie 2022 și a fost atacată cu recurs de către Primăria Turda.

Curtea de Apel a respins recursul iar sentința e definitivă și executorie.

Ce sunt rapoatele de progres ale beneficiariului?

Potrivit normelor legale, fiecare beneficiar de fonduri europene e obligat să trimită un raport de progres cu privire la derularea proiectului. Inițial aceste rapoarte erau lunare, dar ulterior au fost transformate în rapoarte trimestriale.

Aceste documente conțin date privitoare la achizițiile publice, cererile de rambursare, stadiul fizic al proiectelor și motivele de întârziere în derularea proiectelor.

Politică și Putere va publica rapoartele de progres privitoare la Planul de Mobilitate Urbană, imediat ce aceste documente vor fi trimise de către Primăria Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.