Mișcări electorale. PMP a organizat Balul Toamnei, PNL face sondaje iar USR merge din casă-n casă

0
Mișcări Electorale. Pmp A Organizat Balul Toamnei, Pnl Face Sondaje Iar Usr Merge Din Casă-n Casă

    Partidele politice de la Turda încep mișcările electorale, fiecare după puterea, priceperea și interesul politic dictat de împrejurări.

   Formațiunile politice de la Turda se urmăresc cu vigilență unele pe altele și speculează cu privire la impactul pe care îl au asupra alegătorilor.

   Sezonul politic de toamnă a început cu Balul Toamnei, la PMP Turda, eveniment la care au participat circa 300 de invitați.  Evenimentul a fost organizat de consilierii Adrian Nap și Attila Koloszi.

La petrecerea PMP au participat reprezentanți ai AUR și PRM dar întâlnirea a fost boicotată de PSD și USR, deși sunt partide aflate deasemenea în Opoziție, la Turda. Surse din PSD spun că social-democrații ar fi comentat că ei sunt ”din altă ligă” decât PMP-ul iar USR-ul ar fi apreciat că petrecerile politice ”nu-i reprezintă”.

Surpriza a fost însă PMP care a mobilizat un număr mare de participanți la Balul Toamnei. Întâlnirea a fost mai puțin politică și mai mult un chef. La petrecere a participat și fostul primar Tudor Ștefănie care a mobilizat ”tinerii pensionari” din asociația pe care a înființat-o. Prezența lui Ștefănie la Balul PMP Turda a fost perceput ca un șoc în PNL Turda, arată surse din partid. ”Au reacționat ca și cum Ștefănie a făcut un miting în fața Primăriei, împotriva lui Matei”, au precizat surse din PNL Turda cu privire la efectul participării lui Ștefănie la cheful PMP. Ca urmare, strategia PNL e aceea de a diviza cât se poate de mult opoziția locală, indiferent de cine cu cine se afișează sau realizează înțelegeri.

PNL Turda își începe mișcarea electorală cu un sondaj, arată surse din partid. Informațiile neconfirmate independent,  spun că primarul Cristian Matei e în cădere liberă. ”Există suspiciunea că și-au umflat pe plan local propriul sondaj din considerente interne de partid. Ca să contrabalanseze, au plătit campanii publicitare pe Google”, explică surse din PNL Turda.  Și opoziția locală crede că primarul Cristian Matei se duce la vale și creditează procentele acestuia sub 34% și în scădere continuă.  Liberalii sunt monitorizați de opoziție care i-a observat pe Paul Sârbu și Bogdan Bobic tot mai activi pe la Biserica Penticostală din Oprișani.  Cei doi sunt percepuți de opoziția locală ca fiind variantele de rezervă pentru candidatura la postul de primar, dacă Cristian Matei se retrage pe neașteptate.  

Existența unui sondaj al PNL pentru locale, idee acreditată în mediile politice din Turda, este infirmată de către persoane din conducerea județeană a PNL. ”Nu se fac sondaje interne încă. Abia anul viitor. Unde au primar în funcție poate nu se fac. Daca Matei se va retrage va intra Bobic, apoi în cărți e Burciu. Sârbu nicio șansă”, susțin surse din PNL Cluj.

Premiră, organizată de USR. Deputatul Viorel Băltărețu ia contact cu alegătorii ”din ușă în ușă”, după model britanic

Usr
USR Turda a început o campanie din ușă în ușă pentru a vorbi cu turdenii

USR a ales calea mai practică, a început să se întâlnească cu alegătorii din ușă în ușă, într-o campanie de discuții cu cetățenii Turzii. Modelul britanic de contactare a alegătorilor a fost condus de deputatul Viorel Băltărețu și Ciprian Rigman, președintele USR Turda. Inițiativa nu a fost lipsită de momente amuzante. Înainte să se întâlnească cu turdenii, cei de la USR au mers la o campanie similară la Câmpia Turzii, fapt care a făcut, ca în cercurile liberale, să se comenteze că useriștii au mers să se întâlnească cu turdenii, dar nimerit în alt oraș, la Câmpia Turzii.

Dincolo de ironii însă, se simte o temere a liberalilor când aud că partidele politice de opoziție vorbesc direct cu oamenii, deoarece asta este exact ceea ce ei nu pot face. E dificil pentru reprezentanții puterii locale să explice oamenilor, în acest moment, care e cauza și soluția harababurii în lucrările edilitare din oraș. Opoziția în schimb își permite luxul de a sta de vorbă cu turdenii în timp ce PNL și UDMR nu,  de aceea e de așteptat ca puterea locală să submineze și să ridiculizeze astfel de inițiative.

Cheful PMP Turda a reținut atenția la finalul săptămânii trecute într-o asemenea măsură încât observatorii au remarcat că petrecerea cu ”tinerii pensionari” ai lui Ștefănie poate avea impact politic. ”Dacă Ștefănie și pensionarii lui au reușit să petreacă în ritmul acela, atunci pot fi niște agenți electorali excelenți, dovedind că au o foarte bună energie fizică și psihică”.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.