Surse din Primăria Turda: Pregătesc o concesiune cu dedicație, pe terenul Colegiului Național Mihai Viteazul

0
Yxnoptqymmrlndfknjzkmgi2n2vkowq4mzvjm2zizdy2ngy0 Thumb

Autoritățile locale pregătesc o concesiune cu dedicație, pentru terenul Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda, potrivit unor surse din Primăria Turda. Cel care ar urma să beneficieze de acest teren este Paul Cățănaș, proprietarul ACS Viitorul Potaissa Turda, un club sportiv de karate.

Păul Cățănaș a negat că va fi favorizat în vreun fel și a spus că cererea lui vizează proceduri corecte de licitație. Acesta a precizat că cerut administrației locale un teren de sport, în primăvara acestui an.

Informația cu privire la pregătirea unei atribuiri cu dedicație, a apărut în cursul dimineții de vineri, când surse din Primăria Turda au transmis publicației Politică și Putere că este vizat o parte a terenului Colegiului Național Mihai Viteazu. ”E o suprafață de aproape un hectar acolo, e un teren lăsat intenționat în paragină, precum și clădirea fostului atelier, vor să facă o concesiune ca apoi aceasta să fie plătită și apoi cineva să cumpere terenul”, susțin surse din Primăria Turda.

Paul Cățănaș a confirmat pentru Politică și Putere că a solicitat un teren deoarece vrea să extindă activitatea clubului său cu o ramură de fotbal. ”Nu știu să-ți spun mai multe, nu am informații despre ce teren mi s-ar putea acorda. Am depus în primăvară două cereri, fie pentru concesiune, fie pentru închiriere. Accept terenul în orice condiții doar să pot să activez cu ramura de fotbal. Nu am în cap să cumpăr terenul, deoarece nu am un astfel de buget”, spune Paul Cățănaș. Sursa din Primăria Turda spune însă că documentația este gândită cu scoaterea din domeniul public și transferul în domeniul privat. Apare întrebarea de bun simț de ce e nevoie ca terenul să fie scos din domeniul public, de vreme ce solicitantul acceptă și varianta concesionare, care se poate face pentru terenurile înscrise în domeniul public.

Răspunsul stă în diferența dintre statusul de domeniu public vs domeniul privat al unui teren. Suprafețele de teren din domeniul public nu pot fi vândute, pe când cele înscrise în domeniul privat, se pot vinde. Dacă Paul Cățănaș are cerere pentru o concesionare, de ce ar vrea cineva din Primăria Turda să forțeze o documentanție ce permite înstrăinarea terenului. Se ascunde altcineva în spatele afacerii? Paul Cățănaș recunoaște că nu are bugetul necesar să cumpere o suprafață așa de mare de teren.

Întrebarea cea mai de bun simț este însă alta. De ce administrația locală de la Turda nu folosește fondurile europene pentru un proiect sportiv și educațional pentru Colegiul Naționa Mihai Viteazu, și de ce pare așa de interesată să înstrăineze de un bun imobiliar ce poate dezvolta semnificativ unitatea de învățământ.

Sursele din Primărie spun că prețul de concesiune a terenului nu a fost încă stabilit, dar se lucrează intens la reducerea lui. ”Analizează tot felul de variante să-l facă mai ieftin. Să vedem ce mișcare face evaluatorul și dacă va accepta compromisul deoarece e un teren într-un cartier foarte bun”, mai spun sursele Politică și Putere.

Politică și Putere va solicita Primăriei Turda, la începutul săptămânii următoare să detalieze proiectul de înstrăinare a terenului de la Colegiul Național Mihai Viteazu.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.