Rezultatele pozitive ale Salinei răstoarnă planurile opoziției politice de la Turda

0
Rezultatele Pozitive Ale Salinei R Stoarn Planurile Opozi Iei Politice De La Turda

Rezultatele financiare ale Salinei Turda pe primele 6 luni ale anului 2022 dau peste cap o strategie a opoziției locale care pregătea o campanie împotriva conducerii Salinei Turda.

Opoziția urma să critice faptul că directorul general al Salinei Turda, o fostă taxatoare de autobuz cu studii puține în domeniul turismului, a fost numită director general al Salinei Turda fără a avea prea multe merite manageriale.

Această abordare de PR gândită în grupul opoziției de la Turda a picat însă, după ce Salina Turda a făcut publice rapoartele financiare pe primele 6 luni alea anului 2022, rezultate care arată creșteri ale profitului.

”E greu de explicat turdenilor acum faptul că oricine poate fi un manager bun dacă scumpește biletul de intrare, chiar și o fostă taxatoare de autobuz”, a explicat președintele PMP Turda, Adrian Nap. ”Vom monitoriza modul în care fac investițiile”, a mai comentat acesta.

Strategia politică a opoziției de la Turda, gândintă pentru toamna acestui an urma să să se focalizeze pe întreprinderile publice din subordina Consiliului Local. Pozițiile critice ale opoziției vizau trei persoane Ada Duma, directorul general al Salinei, consilierul Adrian Sălăgean al cărui tată e angajat paznic la Domeniul Public și Oltean Cornel, despre care urma să se menționeze că a asigurat consultanță de pr și comunicare de 16.000 de lei pe an, pentru Salina Turda. Mesajul din acest ultim caz e acela că Oltean Cornel presta servicii de PR și Comunicare pentru Salina Turda prin plăcintăria din Piața Centrală, un subiect de râs.

O fostă taxatoare, ajunsă director la Salina Turda, un consilier local cu tatăl angajat la Domeniul Public și un plăcintar, membru în Consiliul de Administrației al Domeniului Public și consultant PR pentru Salină, erau subiecte suficient de savuroase pentru a fi transmise de Opoziției în spațiul public, în toamna acestui an. Strategia a eșuat, odată cu rezultatele pozitive financiare ale Salinei Turda.

Creșteri semnificative al profitului la Salina Turda

Salina Turda supune atenției Consiliului Local o rectificare de buget care arată o creștere semnificativă a veniturilor pe primele 6 luni.

Potrivit rectificării, bugetul Salinei Turda crește cu 3,839 milioane (14.36%) și se estimează o creștere a veniturilor pe anul 2022 de la 26.741.000 lei la 30.580.000 de lei. Până la data de 25.07.2022, Salina Turda a fost vizitată de 248.000 de turiști, față de 178.000 de turiști în aceeași perioadă a anului 2021. Raportul financiar mai estimează însă și o creștere a cheltuielilor cu 2,699 milioane lei.

Profitul brut estimat, pe anul 2022 este de 7.375.000 milioane lei, în creștere cu 1,140 milioane lei față de profitul estimat inițial.

Opoziția va monitoriza investițiile de peste 11 milioane de lei ale Salinei Turda

Rezultatele financiare pozitive ale Salinei Turda duc la următorul pas, rectificarea listei de investiții. Salina vrea să cheltuie 11,5 milioane de lei cu noi investiții. Suma e compusă atât din surse proprii (profit și amortizări) de 3,9 milioane lei cât și din rezervele financiare ale societății, în valoare de 7,6 milioane de lei, bani depuși în conturi. ”11,5 milioane de lei e o sumă mare pentru investiții scrise doar pe o listă de o pagină. Nu avem niciun fel de fundamentări financiare sau tehnice, decât că ne scrie Salina că vrea să cheltuie 2 milioane de lei pe o parcare. Asta-mi amintește de sensul giratoriu din Turda Nouî al primarului Matei despre care au zis că va costa 2.5 milione lei. Citim acolo că se va moderniza o parcare cu 2 milioane de lei în timp ce modernizarea minei Iosif costă 235.000 lei. Apoi vedem că vor să cumpere echipamente și soft pentru automatizare cu suma de 1.5 milioane de lei. Sper să nu procedeze și aici la fel cum au procedat cu barierele. Vor să facă construcții modulare pentru suveniruri cheltuind 490.000 de lei, după ce le-au desființat pe cele vechi. Așa cum văd eu lista de investiții de la Salină, scrisă pe o foaie de hârtie, fără nici un fel de studii, arată că Salina Turda e ca o vacă de muls din care, cu votul consilierilor locali, zboară vreo 11,5 milioane de lei, numai buni de cheltuit. Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze e că se epuizează rezervele financiare ale societății. Aștept o fundamentare financiară și tehnică a investițiilor”, a comentat consilierul local Adrian Nap (PMP).

Lista de investițiilor propuse la Salina Turda

ph-4-1-rectif-salina-1-16-18

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.