Autoritățile din Mihai Viteazu au retras la presiune publică un proiect privitor la firma Transilvania Impact

0
Autoritățile Din Mihai Viteazu Au Retras La Presiune Publică Un Proiect Privitor La Firma Transilvania Impact

foto: într-o dezbatere publică din mai 2022, locuitorii din Mihai Viteazu au cerut încetarea operațiunilor firmei Transilvania Impact, în apropierea caselor lor

Primarul Comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng a retras ieri, de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Loca un proiect de hotărâre discutabil, considerat de cetățeni că favorizează firma Transilvania Impact.

Inițial proiectul a fost susținut de administrația publică locală dar la presiune publică s-a decis amânarea discutării acestuia.

Proiectul propus de administrația locală de la Mihai Viteazu prevedea ca prin hotărâre de Consiliu Local să renunțe la calea superioară de atac în instanță într-un proces pierdut cu Transilvania Impact.

Comuna Mihai Viteazu a cerut în instanță anularea unui contract de concesiune încheiat în 2003. S-a cerut atât constatarea încetării valabilității contractului cât și anularea Autorizației de construire 64/2020. Cererea în instanță a fost respinsă ca neîntemeiată iar Comuna Mihai Viteazu a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 11.764,91 lei.

Disputa juridică cu Transilvania Impact este legată de un teren pe care compania îl are printr-o concesiune preluată în apropierea caselor oamenilor. Aceștia doresc ca operatorul privat să-și înceteze operațiunile în apropierea caselor și ca administrația locală să continue demersurile. Procesul cu Transilvania Impact are însă și un detaliu ce dă fiori șefilor din administrația locală din Mihai Viteazu. Dacă autoritățile locale consideră că valabilitatea contractului de concesiune e încheiată sau contractul e din motive întemeiate nelegal, se naște întrebarea logică de ce și cine a semnat autorizația de construire din anul 2020, care la rândul ei e constestată.

În ședința ordinară a Consiliului Local care a avut loc în 26 iulie, primarul a propus consiliului să accepte că s-a pierdut procesul cu Transilvania Impact și să se aprobe renunțarea la recurs. Problema a fost însă că propunerea de renunțarea la calea de atac s-a făcut înainte chiar ca instanța să motiveze soluția pronunțată. Administrația locală a susținut vag că dacă se renunță la calea de atac, Transilvania Impact ar renunța la cheltuielile de judecată dar o astfel de înțelegere scrisă nu a fost prezentantă Consiliului Local.

Cetățenii din Mihai Viteazu, pregătiți să facă plângere penală

Primarul comunei Mihai Viteazu a retras proiectul de hotărâre de renunțare la calea de atac la presiune publică. Pe de-o parte, locuitori din comună au lăsat să se înțeleagă că vor formula plângeri penale considerând că o decizie de renunțare la calea de atac înainte chiar de a cunoaște motivațiile instanței e de fapt un abuz al autorităților. Presiuni publice au făcut și consilierii din opoziție. ”Să renunți la o cale de atac înainte să afli care e motivația pentru care ai pierdut procesul și fără să consulți un avocat pe această temă, e total nepotrivit”, a comentat consilierul local Ioan Balea (USR). Subiectul concesiunii Transilvania Impact de la Mihai Viteazu este unul de impact pe plan local. La lucrările ședinței Consiliului Local a participat și deputatul USR de Cluj Radu Molnar.

Cetățenii cer autorităților să înceteze colaborarea cu firma Transilvania Impact

Locuitori din Mihai Viteazu solicită de ani de zile autorităților locale să limiteze colaborarea cu firma Transilvania Impact și să-și exercite cu diligență atribuțiile pentru a verifica activitatea acestei firme. Oamenii s-au plâns că operatorul privat poluează și încalcă frecvent legea.

Într-o dezbatere publică ce a avut loc în luna mai 2022, locuitori ai comunei au solicitat demararea unor proceduri în justiție pentru anularea contractelor pe care comuna le are cu Transilvania Impact.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.