Primăria Turda refuză să acorde voucherele de vacanță asistenților personali. ”Să le fie rușine”

0
Prim Ria Turda Refuz S Acorde Voucherele De Vacan Asisten Ilor Personali S Le Fie Ru Ine

Administrația locală de la Turda a refuzat să acorde voucherele de vacanță asistenților personali ai persoanelor cu handicap, au transmis mai mulți părinți într-o serie de mesaje transmise către publicația Politică și Putere.

Asistenții susțin că personalul Direcției de Asistență Socială și angajații Primăriei Turda au primit voucherele de vancață.

Turda A Primit Titlul De Oraș Sustenabil Deși înregistrează Serioase Carențe Privitoare La Serviciile Publice
Se laudă cu premii de excelență, dar administrația pe care o conduce ignoră cele mai elementare drepturi ale persoanelor cu nevoi sociale

Ministrul Turismului a anunțat încă de la mijlocul lunii mai faptul că tichetele de vacanță pentru bugetari au fost reintroduse. ”Cei de la DAS au luat tichetele de circa o lună. Valoarea lor este de 1450 de lei și sunt un sprijin pentru noi”, a povestit mama unui copil cu dizabilități. La Turda, primii care și-au tras tichete de vancață au fost funcționarii publici. Asistenții personali, adică grupul cu cele mai mari probleme sociale a fost lăsat pe dinafară. ”Credem că e o discriminare și totodată o răzbunare pentru faptul că am dat în judecată DAS ca să cerem alte drepturi care nu ni s-au dat. Să le fie rușine, nu știm cui, directoarei DAS, primarului, Consiliului Local, dar oricum să le fie rușine pentru modul în care se comportă cu noi”, a mai arătat una din asistentele personale ale persoanelor cu dizabilități.

Asistenții care au grijă de persoanele cu dizabilități spun că nu au fost înștiințate de faptul că există vreo procedură de împărțire a tichetelor de vancață în mai multe etape și nici care sunt criteriile de selecție prin care unii funcționari publici au beneficiat de aceste drepturi legale, înaintea altora.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.