Grandomania Primarul Turzii. Și-a tras Gardă de Onoare din polițiști locali

0
Grandomania Primarul Turzii. Și-a Tras Gardă De Onoare Din Polițiști Locali

Primarul Turzii, Cristian Octavian Matei pare că suferă de obsesia Gărzii de Onoare. Joi, 7 iulie 2022, a avut loc evenimentul privind acordarea titlului de comunitate sustenabilă pentru Turda, în prezența ambasadorului Elveției.
Surpinzător, în Parcul Mare, am asistat la un moment în care polițiștii locali au fost aduși pentru a constitui un detașament de onoare.

Explicația cea mai simplă e aceea că primarul Turzii e frustrat de faptul că la ceremoniile oficiale onorul e dat reprezentanților Guvernului, carevasăzică n-a primit în mod oficial nici un ”Să trăiți” din partea unei Gărzi de Onoare, adevărate.

Din fericire, primarul pentru că e civil și n-are suficiente grade, nu poate mobiliza Garda de Onoare a garnizoanei militare așa că s-a gândit să-și tragă propriul detașament de onoare. Pentru asta au folosit un artificiu și s-au inspirat din Regulamentele ceremonialurilor Ministerului de Interne. I-au pus chiar și un covor roșu. Detașamentul de onoare al Poliției Locale e o invenție bună doar ca primarul Turzii să se dea mai important decât este.

Potrivit legii, Politia Locală este un compartiment funcţional în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Personalul poliției locale este compus din funcționari publici.

Eugen Tone, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală din România spune că evenimentul de la Turda constituie o premieră. ”N-am mai auzit despre așa ceva în România. Din păcate polițiștii locali nu au nicio protecție legală, sunt la discreția primarilor, care azi ne înființează, mâine ne desființează”, a explicat Tone. Acesta a precizat că nu e normal ca polițiștii să fie puși să defileze la cererea primarului mai ales datorită faptului că polițiștii locali au statutul de funcționari publici. ”Vă rog să rețineți că și atunci când vorbim de ceremonial militar în cazul Ministerului de Interne, vorbim despre jandarmi și cadre militare, nu despre Poliția Română.Polițiștii la rândul lor au statul de funcționar publici”, a mai arătat Eugen Tone. Politică și Putere a solicitat astăzi un punct de vedere oficial și Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Nicăieri, nici în lege, nici în Regulamentul Poliției Locale, nu scrie că polițiștii locali trebuie să prezinte onorul la Primar.

Polițiștii locali sunt angajați într-un serviciu public de interes local, datoria lor este față de cetățeni și față de lege, nu să defileze prin fața primarului, oricine ar fi el.

Cu chipuri diferit colorate și destul de stânjeniți, polițiștii locali de la Turda au așteptat sosirea primarului Turzii. Șeful Poliției Locale a bătut pas de defilare și i-a dat onorul primarului Turzii, printre scaune. La final, polițiștii au plecat în pas de defilare, dar n-au mers prea mult că s-a luat sonorul la marș.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.