Administrația Matei taxează pensionarii și bolnavii. Majorarea tarifului la Durgău este ilegală, susține PMP Turda

0
Administra Ia Matei Taxeaz Pensionarii I Bolnavii Majorarea Tarifului La Durg U Este Ilegal Sus Ine Pmp Turda

Scumpirea tarifului de acces la Ștrandul Durgău, tarif ce a crescut la 25 de lei pentru adulți și 15 lei pentru pensionari, este una dintre cele mai rușinoase metode ale administrației Matei de a face bani deoarece taxează preponderent suferinzii, pensionarii și bătrânii, a anunțat președintele PMP Turda, consilierul Adrian Nap.

Acesta i-a cerut primarului Cristian Matei să o demită de urgență pe Ada Duma, directoarea Salinei Turda. ”E singura ieșire onorabilă din situația creată. Să taxezi cu de la tine putere pensionarii și bolnavii, să faci bani de pe nevoia oamenilor suferinzi, mărind nejustificat prețurile de intrare la un lac lăsat de la Dumnezeu, e ceva rușinos”, a mai adăugat Nap.

Ștrandul Durgău care este un lac balenar, e folosit în special de către persoane cu afecțiuni reumatismale, mulți dintre ei pensionari. Durgăul reprezenta o soluție decentă care îi scutea pe turdeni să meargă sute de kilometri pentru a face băi sărate.

În vara anului 2022, administrația primarului Cristian Matei a schimbat asta și a transformat Durgăul într-un lac mai scump. Pentru a avea eficiență, cura de băi sărate ar trebui să se întindă pe 10-12 zile. Pentru un pensionar turdean era rezonabil să cheltuie 100 de lei pentru îmbăiere și încă 150-200 de lei cu transportul și mâncarea, pentru o cură completă de băi. Majorarea tarifelor de intrare la Durgău, face însă mai greu accesibilă cura de băi sărate.

Acum 20 de ani, accesul în lac era gratuit. Autoritățile au îngrădit lacul iar acum majorează tarifele ori de câte ori au chef. ”Pensionarii, bătrânii și bolnavii nu mai pot înota în Durgău, decât dacă au salarii precum primarul moșier al Turzii. Au transformat Durgăul într-un fel de Karlovy Vary în care azi mâine doar barosanii își pot permite să intre. Știți ce mă deranjează cel mai tare? Că plătesc 25 de lei chiar dacă merg de la ora 17.00. Mă taxează ca și cum aș sta acolo toată ziua”, povestește o femeie din Oprișani, pregătită să meargă la o baie.

Opoziția din Turda spune că decizia conducerii Salinei Turda de a majora tarifele de intrare la Durgău este una abuzivă. ”Vom formula o plângere penală, majorările de tarife trebuie aprobate de Consiliul Local. Le-a fost însă rușine să vină să susțină că vor să jupoaie pensionarii și bolnavii și chiar frică de faptul că un astfel de proiect nu o să treacă. Așa că au majorat tarifele cu de la sine putere”, crede Adrian Nap, președinteșe PMP Turda.

”Luni la prima oră vom depune plângeri penale. Sper să se oprească cu tarifele aceastea ce nu au aprobarea Consiliului Local. Noi vom face tot ce putem să le oprim”, mai spune consilierul Adrian Nap.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.