Ies la iveală lucrările de mântuială de pe strada 22 Decembrie. Cine plătește?

0
Cine

Lucrările sub standarde, de pe strada 22 Decembrie, despre care conducerea Primăriei Turda afirma că sunt în regulă, ies la iveală odată cu noile intervenții de refacere a carosabilului.

Filmări făcute la finalul săptămânii trecute, arată faptul că asfaltul a fost turnat pe o structură ce nu respectă specificațiile tehnice.

Lucrările sub standarde au fost făcute de către firma ACSA, ulterior intrată în procedură de insolvență. Refacerea lucrărilor e asigurată de compania Viarom și subcontractorul NELO Construct.

Administrația locală de la Turda nu explică cine plătește pentru noile lucrări de reabilitare de pe 22 Decembrie.

Epopeea modernizării străzii 22 Decembrie are un istoric neclar de bani cheltuiți aiurea. Administrația locală a plătit cu sute de mii de lei, reabilitarea liniei ferate ce traversează strada deși linia ferată nu era în proprietate publică. Ulterior, dalele de beton s-au crăpat iar intervenția de reparare a culminat cu o placă metalică trasă peste linia ferată. După povestea căilor ferate modernizate din banii Turzii, a urmat perioada în care strada 22 Decembrie, proaspăt reabilitată se distrugea de la o zi la alta. Primăria Turda a negat că lucrările sunt sub standarde și a insistat că distrugerea străzii se datorează traficului greu intens generat de lucrările de la podul de peste Arieș. Înregistrări video anterioare lucrărilor de la pod arătatu însă că procesul de faianțare și fisurare a asfaltului începuse mult mai devreme.

De-a lungul timpului opoziția politică locală a criticat periodic lucrările de pe 22 Decembrie 1989. Primul a fost consilierul local USR Andrei Suciu. Acesta a atras atenția că fundația drumului nu e corect făcută iar materialul de umplutură e de proastă calitate. Ulterior, consilierul PMP Adrian Nap a atras atenția că lucrările sunt sub standarde. Consilierii PMP au inițiat un proiect de înființare a unei comisii speciale de control a lucrărilor din oraș. Proiectul de hotărârea nu a mai ajuns pe ordina de zi a Consiliuli Local. Cei de la PMP speculează că proiectul a fost blocat de către primarul Turzii.

USR Turda a revenit asupra subiectului străzii 22 Decembrie și a cerut Inspectoratului de Stat în Construcții să verifice lucrarea. ISC a constatat grave nereguli și a cerut refacerea lucrărilor.

Noile lucrări sunt făcute de către compania Viarom și Nelo Construct. Autoritățile locale din Primăria Turda nu au explicat cine plătește pentru refacerea carosabilului.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.