Dreptul la replică al Primăriei Turda, privitor la poprirea conturilor Municipiului Turda cuprinde inexactități intenționate

0
Stirile Primariei Foto

Primăria Turda a transmis sâmbătă, 4 iunie un drept la replică privitor la articolul ”Turda are conturile blocate și bunuri sub sechestru”. Informațiile din dreptul la replică sunt inexacte și dezinformează opinia publică.

La data de 3 iunie 2022, publicația Politică și Putere a atras atenția printr-un articol că datorită unui comportament abuziv și datorită neglinjenței în serviciu a unor persoane din conducerea Primăriei Turda, bugetul orașului va mai primi o gaură de peste 30.000 de lei rezultată din cheltuieli de judecată și cheltuieli de executare a unor sentințe.

Politică și Putere publică mai jos dreptul la replică al Primăriei Turda cu notificările de rigoare și unde anume poziția admistrației publice forțează realitatea.

Textele subliniate reprezintă adnotările Politică și Putere, restul textului e conținutul dreptului la replică al Primăriei Turda.

Drept la replică

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul de presă care prezintă informații eronate, cu titlul Turda are conturile blocate și bunuri sub sechestru, ținând cont de prevederile legale, Municipiul Turda transmite următorul Drept la replică:

Ca prim aspect dorim să învederăm faptul că articolul are grave carențe de documentare și prezintă distorsionat starea de fapt, în condițiile în care Municipiul Turda nu are bunuri sub sechestru.

Mai mult, în cadrul procedurii de executare silită imobilele nu se sechestrează, ci se dispune urmărirea silită imobiliară, instituția sechestrului fiind străină de subiectul articolului.

Nota Politică și Putere, referitor la precizarea de mai sus. Politică și Putere este o publicație generalistă, nu una juridică. Astfel noțiuniu precum ”executarea în materie civilă sau ”executarea bunurilor mobile și imobile” sunt prezentate simplificat pentru ca citiorii publicației să înțeleagă esența relatărilor ce fac subiectul articolului. În acez caz, subiectul articolului este unul clar și fără echivoc: datorită incompetenței și abuzurilor în gestionarea treburilor publice, bugetul municipiului Turda pierde bani.

Cu referire la actele execuționale comunicate de către B. Ș. I. C. prin care se învederează plata sumei de bani în cuantum de 693.878,16 lei în termen de 1 zi (conform primei somații) respectiv 15 zile (conform celei de-a doua somații- cu punerea în vedere că urmează a fi executat imobilul teren în suprafață de 2949 mp din Turda, înscris in CF 64790, număr cadastral 64790) arătăm următoarele:

Creditorii P. dețin încuviințarea executării silite în baza titlurilor executorii reprezentate de Sentința civilă nr. 725/2021 (dosar 1529/117/2021) definitivă conform cu hotărârea Curții de Apel Cluj nr. 84/2022 care dispune la Obligarea pârâtului MUNICIPIUL TURDA la plata sumei de 656.955 RON în favoarea reclamanților P. G. și P. M., reprezentând folos nerealizat în perioada 1 ianuarie 2018-31 martie 2021. Obligă pârâtul la plata sumei de 10.174,55 lei cu titlul de cheltuieli de judecată constând în taxă judiciară de timbru în favoarea reclamanților P. G. și P. M. respectiv în apel când instanța obligă pârâtul MT prin P să plătească reclamanților PG si PM câte 2.975 lei, cheltuieli de judecată parțiale în prima instanță. Obligă pe pârât să plătească reclamanților PG și PM suma de 4.400 lei, cheltuieli de judecată parțiale în apel, rezultând un total de 674.504,55 lei.

Față de această situație arătăm că în prezent Municipiul Turda nu are instituită vreo măsură de sechestrare a vreunui bun imobil și nici conturile blocate, singurele măsuri întreprinse de către creditori fiind demararea unei executări silite mobiliare și imobiliare, împotriva căreia se poate formula contestație la executare în termen de 15 zile de la comunicare, termen ce nu s-a împlinit încă. Astfel, Municipiul Turda va demara toate demersurile legale, inclusiv contestație la executare, în vederea protejării intereselor sale împotriva acestor acte de executare, care sunt întreprinse în mod abuziv și nelegal de către executorul judecătoresc, cu ignorarea termenelor legale instituite de legiuitor pentru executarea instituțiilor publice, nerespectare ce atrage per se nulitatea actelor de executare. 

În egală măsură, imobilul teren în suprafață de 2.949 mp din Turda, înscris în CF 64790, număr cadastral 64790 este liber de orice sarcini în prezent, neavând înscrisă în Cartea Funciară niciun act de executare silită.

Nota Politică și Putere: Potrivit extrasului de Carte Funciară prezentat mai jos, asupra imobilului cu numărul CF 64790 este înscrisă cererea cu nr 22596 din 27-05-2022 cu termen de eliberare 03-06-2022.

extras-informare-22813-1

În acest context, nu se poate afirma că bunurile Municipiului Turda sunt sub sechestru, toate aceste afirmații au unicul scop de a crea presiune mediatică asupra unei instituții publice, care sub acest impact să cedeze unor măsuri de executare nelegală.

Totodată, este de subliniat că acești creditori nu au încercat niciun moment soluționarea amiabilă și identificarea unor măsuri legale, rezonabile, ci au apelat direct la această executare silită nelegală, demonstrându-se reaua-credință și dorința acestora de a obține îndestularea creanței cu orice preț, cu încălcarea normelor generale de drept. 

Biroul de presă

Nota Politică și Putere la informațiile de mai sus. Autoritatea publică locală dezinformează opinia publică când afirmă că nu s-a încercat executarea volunară a debitului. Mai mult, autoritatea publică locală a fost avertizată în cadrul cererii de executare voluntară că dacă această metodă este refuzată, din bugetul local urmează să fie plătite suplimentar costuri de 20.000 de lei, reprezentând costuri de executare. Document mai jos.

volunara

10.000 de lei plătiți aiurea pentru că autoritățile locale nu au vrut să plătească chirie

Peste 10.000 de lei ce reprezintă cheltuieli de judecată, la care se adaugă cheltuielile de executare sunt sumele plătite din bugetul Turzii, pentru că primarul municipiului Turda și funcționari din cadrul Primăriei Turda nu și-au făcut treaba.

Singura presiune publică pe care Politică și Putere dorește să o pună este aceea în care primarul Turzii cere aprobarea Consiliului Local pentru atragerea răspunderii civile, administrative și penale după caz, pentru cei care dau găuri după găuri în bugetul Municipiului Turda.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.