”Reabilitarea” Turzii. Strada Câmpului e distrusă după prima ploaie mare

0
Strada Câmpului E Distrusă După Prima Ploaie Mare, De După Inaugurare

Uimirea locuitorilor de pe strada Câmpului din Turda nu e că se va strica strada recent reabilitată. Se așteptau la asta, deoarece au văzut cum merg lucrările în Turda.

Uimirea oamenilor e că strada a cedat după prima ploaie serioasă. La mijlocul străzii, ”biscuiții” din beton au luat-o razna, la fel și apa scursă pe stradă, prin curți.

Tot o uimire e că deși pe stradă s-au plimbat în lung și lat atât șefi de la Primărie cât și muncitori, nimănui nu i-a trecut prin cap să ducă lăzile cu antiderapantul din iarnă, la adăpost.

Strada Câmpului e un dezastru. Cutiile cu lemn de la RADP sunt tot acolo, pline cu antiderapant, rigolele sunt necurățite. Potrivit legii privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, curățarea şi întreţinerea șanturilor, rigolelor şi podețelor cade în sarcina autorităților locale.

”Azi au închis strada, veți mai în jos acolo, unde a fost distrusă. Tot azi au reparat-o”, spune o femeie din susul străzii. Stă de povești cu o vecină care scapă câteva cuvinte dure la adresa politicienilor și a primarului.

Mai în jos, o altă femeie povestește că după inaugurare, au mai lucrat de 2-3 ori la stradă. Nu știe exact de ce dar a aflat de la un vecin că ar fi fost ceva probleme la canalizare.

Biscuiții de beton de pe strada Câmpului se scufundă, la mijlocul străzii. Oamenii uimiți de rapiditatea cu care lucrul de mântuială a pușcat, îmi spun la final că tot poate ieși un lucru bun în urma articolului. ”Poate vine Balahura și duce lăzile cu antiderapant, că s-au transformat în lăzi de gunoi. Cu strada e clar că așa rămâne, că tot trebuie să vină din când în când să repare la ea, nu-i așa?”

Fiind o stradă de pământ, în etapa anterioară, au fost executate săpături în vederea stabilizării fundației carosabilului, după care au fost executate lucrări de construire a rigolelor și a trotuarului”- anunța Primăria Turda, în iulie 2021. Atunci se anunța că modernizarea ”se face în ritm alert”.

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.