Cum mă fură cu gunoiul. Supercom a trimis recent facturile de salubritate pe două luni

0
Cum M Fur Cu Gunoiul Supercom A Trimis Recent Facturile De Salubritate Pe Dou Luni

Prețul serviciilor de salubritate au ajuns la o sumă de 14,59 de lei pe lună/persoană calculat pentru asociațiile de la blocurile din Turda. Este această sumă una corectă, raportat la gunoiul menajer colectat?

M-am hotărât să-mi cântăresc gunoiul menajer pe care îl duc la pubele. Cantitatea de gunoi depozitată odată la două zile este circa 800- 900 de grame. Înmulțind cu cele 15 zile, rezultă o cantitate de gunoi de între 12 și 13,5 kg. Hai să rotunjim la 15 kg de deșeuri menajere.

Tariful declarat de colectare a deșeurilor menajere în mediul urban este de 0,47322 lei/kg. Împărțind la factura de gunoi primită, rezultă că plătesc lunar de fapt pentru 30,8 kg deșeuri. Practic, Supercom mă încasează dublu pentru deșeurile menajere pe care le produc.

Din punctul meu de vedere, valoarea maximă a serviciului de salubritate pe care trebuie să o plătesc este de 7-8 lei. Hai să zicem 10 lei. Din punctul meu de vedere, Supercom SA îmi fură din buzuanr câte 7 lei în fiecare lună.

Contractul de delegare al serviciului public de salubritate este încheiat în baza unui principiu european, descris de OUG 74/2018 la art 17, litera e, drept instrumentul economic ”plătește pentru cât arunci”

Potrivit contractului de delegare încheiat între Eco Metropolitan și Supercum, ”toate deșeurile se cântâresc în momentul cântăririi lor și se emite bon de cântar generatorului. Tarifarea se va realiza pe baza bonurilor de cântar emise la fiecare ridicare de deșeuri. În factura lunară pentru serviciul de salubritate semisă pentru un generator vor fi incluse toate bonurile de cântar emise pentru acel generator în decursul lunii”. În factura de la bloc nu am văzut niciun bon de cântărire iar când l-am cerut celor de la mașina de gunoi un bon de câtărire s-au uitat la mine ca la un prost.

Din punctul meu de vedere, Supercom mă fură în fiecare lună de 7 lei. Dacă evaluăm că doar la Turda sunt estimativ 20.000 de abonați, constatăm că cei 7 lei devin 140.000 de lei lunar. Ăsta este un calcul așa, după ureche, dar vă puteți imagina câți bani se scot din afacerea asta.

Apropo, te-ai gândit să-ți cântărești de curiozitate gunoiul pe care-l arunci? Pe tine te fură compania de salubritate?

Găsești tarifele de salubritate în documentul de mai jos

raspuns-presa-turda-2-2

Logo5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.